MENÜ

Hiçbir şeyi iyi yapamadık

Abone Ol Google News

EURO 2020’ye İtalya’ya 3-0 yenilerek başlayan Milli Takımımız, ikinci maçında Bakü’de Galler ile karşılaştı. Turnuvadaki geleceğimiz için son derece kritik bir maç olan mücadelede Şenol Güneş kadroda değişikliğe gitti. Güneş ilk maçın kadrosundan Merih ve Yusuf’u kenara çekerken, Kaan ve Cengiz’e forma verdi.

Haberin Devamı

Hayal kırıklığı yaşadık

Karşılaşmaya kötü başladık. Galler orta alanda oyunu kontrol etmekte zorlanmazken, sol kanadı etkili kullandı. Özellikle orta alandaki pas hatalarımız ve mücadele gücümüzün yetersiz olması, rakibimizin baskı kurmasına olanak sağladı. 6’da Ramsey vurdu, Uğurcan net bir pozisyonu önledi. İlk 25 dakika boyunca yediğimiz baskının kalemizde gole dönüşmemesi bizim için büyük şanstı. Yarım saatlik bölümün ardından biraz toparlansak da pozisyona girmekte zorlandık. Hem bireysel oyuncu performansı hem de taktiksel anlamda iyi bir görüntü sergileyemediğimiz karşılaşmada 43’te Bale savunmamızın arkasına uzun oynadı, Ramsey ceza sahasında bu kez affetmedi: 0-1. Bu gol ilk yarının da skoru oldu.

Haberin Devamı

Boşa ataklar

Şenol Güneş ikinci yarıya Merih ve Yusuf’u oyuna alarak başlarken, Ozan ve Okay’ı kenara çekti. Bu değişiklikler orta alanımızın direncini artırsa da pozisyon zenginliğimiz artmadı. 53’te Burak çok net bir fırsattan yararlanamadı. 61’de Zeki ceza sahasında Bale’i düşürdü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Bale penaltıda topu üstten auta gönderdi. Dakikalar ilerlese de tempoyu bir türlü yükseltemedik. Rakip ceza sahasına giremeyen Millilerimiz beklenen coşkuyu da yakalayamadı. 90+5’te Roberts farkı ikiye çıkartırken, skoru da belirledi: 0-2. Hem İtalya hem de Galler maçlarında kadro tercihi ve oyuncu değişiklikleri ile Şenol Güneş’in bu tabloda asıl sorumlu olduğu bir gerçek. Tecrübeli hoca en az sahadaki oyuncuları kadar formsuz ve turnuvadan çok uzaktaydı.

YORUM YAZ