MENÜ

Herkes sınıfta kaldı

Abone Ol Google News

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında PSV’ye konuk oldu. Hollanda’daki karşılaşmaya üçlü savunma ile çıkan Fatih Terim, Mohammed’i yedek soyundurdu.

Haberin Devamı

Bir atak bir gol

Hollanda temsilcisi mücadeleye golle başladı. 2. dakikada Marcao iki rakibinin baskısına rağmen Muslera'ya oynadı. Muslera topu kontrol edemeyince Zahavi araya girdi ve topu ağlara gönderdi: 1-0. Golden sonra oyunun her bölgesinde baskısını hissettiren PSV, temsilcimize adete nefes aldırmadı. Orta alandan çıkamayan Galatasaray üst üste iki pas yapamadı. Ev sahibi takım ise hem fiziksel hem de taktiksel olarak üstünlüğünü her geçen dakika artırdı. 35'te bu kez Madueke pas verdi, Zahavi yine attı: 2-0. Mücadeledeki ilk atağımızda 42. dakikada Ömer ortaladı, Emre Kılınç kafayı vurdu ve top ağlara gitti: 2-1. Bu gol ilk yarının da skoru oldu.

Götze fişi çekti

Hollanda temsilcisi ikinci yarıya da golle başladı. 51. dakikada Götze takımının üçüncü golünü attı. 3-1. İlk iki golü atan Zahavi bu kez asist yaptı. 61. dakikada Terim üç değişikliğe gitti; Arda, Babel ve Alpaslan kenara gelirken Feghouli, Mohamed ve Yunus oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren sahaya ağırlığını koyan PSV için bu değişiklikler bir şey ifade etmedi. Zahavi 84'te üçüncü golünü attı ve geceye damgasını vurdu. 89'da Muslera bir büyük hata yaptı ve Götze farkı dörde çıkarttı: 5-1. Hem bireysel hem de taktiksel olarak sınıfta kalan Galatasaray ilk maçı 5-1 kaybederek rövanşı formaliteye çevirdi. Fatih Terim ve öğrencileri Hollanda’da sınıfta kaldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ