MENÜ

Her hamlesi tam isabet!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe deplasmanından beraberlikle dönen Galatasaray liderliğini sürdürmeyi başardı. Sarı- Kırmızılılar galibiyeti getirecek pozisyonlar bulsa da top bir türlü kaleye girmeyi istemedi. Derbiden alınan bir puan sadece liderlğin devam etmesi için önemli değildi aslında. Zorlu bir fikstüre başlayan ve bu sürecin ilk maçı olan Fenerbahçe deplasmanı aslında Galatasaray’ın bundan sonraki performansı için yol gösterici olacaktı. Bunun bilincinde olan Fatih Terim, derbinin sadece oyuncularla ve taktiksel başarı ile kazanılamayacağını da en iyi bilenlerden. Bu sebeptendir ki Kadıköy’den, Galatasaray’a yetecek sonucun alınacağına ilk önce kendi taraftarlarını inandırdı.

Farklı olmayacaktır...

Maçtan bir gün önce yaklaşık 28 bin Galatasaray’lı, eşi benzeri görülmemiş bir antrenmana imza attı. Böylelikle hem oyuncular hem taraftar artık maça hazırdı. Geri kalan da Terim’in sorumluluğunda olan saha için oyundu. Göreve geldiği günden bu yana önce oyuncuları ayağa kaldıran, Donk gibi Sinan gibi verim alınamayan isimleri tekrar kazan Fatih hoca her hamlesi ile Galatasaray’ı biraz daha yukarı taşıdı. Bundan sonraki süreçte de durum çok farklı olmayacaktır. Her ne kadar, ‘Galatasaray’ın asıl maçları şimdi başlıyor’ algısı yaratılsa da benim gördüğüm Florya için durum hiç öyle değil. Artık özgüvenli ve şampiyonluğu isteyen en önemlisi de nasıl kazanılacağını bilen bir hoca ve teknik ekibi var.

Nagatomo adeta bir makina gibi

Açık konuşmak gerekirse Nagatomo, Galatasaray’a imza attığında çok umutlu değildim. Uzun yıllar İnter forması giymiş olsa da devaml ılık sorunu vardı. Fakat oyuncu benim gibi düşünen bir çok kişiyi yanılttı . İyi ki de yanı lan ben oldum. Bir gün bile yabancılık çekmeyen Nagatomo adeta bir makine gibi. Hem saha içi hem de saha dışı enerjisi çok yüksek. Arkadaşları ile kısa sürede uyum sağlayan başarılı oyuncu sol bekteki sorunu çözdü.

Teşekkür için iyi fırsat

Galatasaray taraftarının sol bekteki bir numaralı tercihi Asamoah’ın adı unutuldu. Şimdi yönetim, Terim’in, ‘Önümüzdeki sezon takımımda görmek isterim?’ dediği oyuncuyu mutlaka almalı. Dünya Kupası olduğu için de acele etmeli. Bu transfer Mustafa Cengiz ve yönetiminin, takımı yalnız bırakmayan taraftarlara ve N’diaye’nin gidişi sonrası tek bir sitemde bulunmayan Terim’e teşekkür için iyi bir fırsat.

YORUM YAZ