MENÜ

Hatalar sürerse puan çok zor!

Abone Ol Google News

Bugün hangi Galatasaray’ın sahada olacağı çok önemli. Trabzonspor maçının ilk yarım saatindeki performans mı, Benfica maçındaki vasat oyun mu? Benfica karşısındaki hatalar devam ederse puan almak imkânsız olur.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Tabzonspor’u mağlup ederek Başakşehir ile puan farkını 6’ya indiren Galatasaray son derece kritik bir maça çıkıyor. Ligin ikinci yarısında ciddi bir düşüş yaşayan Kasımpaşa’ya konuk olan Sarı- Kırmızılılar bu maça Avrupa Ligi yorgunu olarak çıkacak. Fakat Fatih Terim’in takımı için asıl soru işareti oyuncularının Trabzonspor mücadelesinin ilk yarım saatindeki performansı mı yoksa Benfica karşılaşmasındaki genel vasat oyununu mu sergileyeceği.

Baştan söylemek lazım ki Benfica maçındaki savunma hataları ve orta sahanın dirayetsizliği sürerse Kasımpaşa’dan puan almak imkansız olur. Galatasaray’ın mutlaka son lig maçındaki futbolunu en az 65-70 dakika sürdürmeli ve o mücadeledeki bireysel hataları yapmamalı.

Kim öne çıkar?

Eski takımı Kasımpaşa’ya karşı ilk maçına çıkacak olan Diagne’nin Galatasaray’daki performansı henüz tatmin edici olmadı. Golcü oyuncu bu mücadelede de vasatı aşamazsa baskıyı hissetmeye de başlayacaktır. Diagne’nin bu maçta beklentileri karşılayacağını ve takımına önemli katkılar yapacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat

Galatasaray bu sezon Süper Lig’de dış sahada üst üste iki maç kazanamadı. En son Alanya deplasmanından beraberlikle dönen Sarı-Kırmızılılar, Kasımpaşa’yı yenip dış saha maçlarındaki şanssızlığını sona erdirmek istiyor.

Kısa mesaj

Galatasaray’ın orta sahası Benfica mücadelesinde son derece etkisiz kalırken kanat oyuncuları da ceza sahasına topu ulaştırma konusunda sınıfta kaldı. Sarı-Kırmızılılar’ın yapması gereken şey, orta sahasının daha fazla mücadele etmesi ve özellikle Onyekuru’nun bencilliği bir kenara bırakıp daha fazla orta yapması olmalı.

YORUM YAZ