MENÜ

Harika oyun harika sonuç

Abone Ol Google News

Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nun kritik maçında Millilerimiz, Hırvatistan ile karşılaştı. Kuntz sonrası Montella ile yeni bir sayfa açan AyYıldızlılarımız, beklenenden çok farklı bir kadro ile sahaya çıktı. İtalyan teknik adam zorlu deplasmanda forvette Barış Alper’e forma verirken, savunmada da Samet’e şans tanıdı.

Haberin Devamı

Planlar tuttu

Mücadeleye iyi başlayan taraf biz olduk. Orta alandan hızı ataklarla geçen Millilerimiz, ilk 15 dakika içerisinde üç isabetli şuta imza atarken, Livakovic’i geçmeyi başaramadı. Hırvatistan ise set oyunu ile üzerimize gelirken, savunmamız hata yapmadı. 30’da Salih Özcan rakip savunmanın arkasına uzun oynadı ve Barış Alper’i düşündü. Livakovic’in açıldığını gören Barış Alper aşırtma bir vuruşla, topu ağlara gönderdi: 0-1. İlk 45 dakikada takım olarak iyi organize olan ve iyi bir oyun ortaya koyan AyYıldızlılar, soyunma odasına önde gitti.

Hatasız oyun

Hırvatlar ikinci yarıya önde baskı ile başlayarak, bizi kendi yarı alanımızda tutmaya çalıştı. Millilerimiz ise savunma ve orta sahanın boyunu kısaltarak yardımlaşmayı artırdı. İlk yarıda olduğu gibi hızlı ataklarla çıkan Millilerimiz, rakip savunmayı zorlamayı sürdürdü. 53’te Kerem sol tarafta kaptığı topu ceza sahasındaki Barış Alper’e çıkarttı. Barış bekletmeden vurdu, top az farkla auta gitti. 63’te Dalic 3 değişikliğe gitti, hücum hattını tamamen değiştirdi. Bu değişikliklerden sonra Hırvatlar ileride daha etkili oldu. Biz ise savunmada sakin kaldık. Kalan sürede gol olmayınca karşılaşmayı 1-0 kazandık. Gerek ilk on bir, gerek taktiksel tercihi, gerekse oyuna müdahaleleri ile Montella galibiyetin mimarı oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ