MENÜ

Hak eden kazandı

Abone Ol Google News

Geçtiğimiz perşembe günü Barcelona deplasmanından 0-0’lık beraberlikle dönen Galatasaray, yorucu bir seyahatin ardından lig derbisinde Beşiktaş’ı konuk etti. Derbiye daha derin bir rotasyonla çıkması beklenen Torrent, kadro değişikliğini Omar-Boey ve Babel-Emre ile sınırlı tuttu. Beşiktaş’ta ise Josef kendisine ilk 11’de şans bulamadı.

Haberin Devamı

Mohamed-Kerem A.Ş.

Mücadele oldukça tempolu başlarken, iki takım da orta alanın hakimiyetini ele geçirmeye çalıştı. Bu bölümde sık sık sert müdahaleler olsa da tempo düşmedi. 8’de Omar ortaladı, Mohamed ceza sahasında kafayı, vurdu top az farkla auta gitti. 15’te bu kez Beşiktaş etkili geldi. Kornerden direkt kaleye gelen topu Omar son anda çizgiden çıkarttı. İki dakika sonra Kerem ceza sahasına girerken vurdu, Ersin köşeden kornere tokatladı. Galatasaray dakikalar geçtikçe hücumda daha etkili olmaya başlayınca gol de geldi. 22’de Mohamed ceza sahasında çıkarttı, Kerem sert vurdu ve top ağlara gitti: 1-0. 32’de Mohamed ortaladı, Kerem kafayı vurdu ve fark ikiye çıktı: 2-0. Önder Karaveli bu golden sonra iki değişikliğe gitti. Beşiktaş’ta Kenan ve Güven kenara gelirken, Batshuayi ve Larin oyuna dahil oldu. Galatasaray, ilk bölümün ardında oyuna ağırlığını koyup bitiricilik konusunda da hata yapmayınca, soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Haberin Devamı

Orta alanı bırakmadı

Beşiktaş ikinci yarıda daha fazla önde oynamak istese de oyuncuların pas hatası ve bir birinden kopuk görüntüleri buna izin vermedi. Galatasaray ise tempoyu düşürerek kontrataklarla pozisyon aradı. Sarı-Kırmızılılar’da Nelsson ve Marcao uyumuyla rakibine geçit vermedi. Beşiktaş aradığı golü bulamadıkça temposunu da kaybetmeye başladı. Aslan 68’de Babel ve Gomis’i oyuna alarak ileride top tutmayı başardı. 85’te oyuna yeni giren Rıdvan ceza sahasında önünde bulduğu topa sert vurdu, Pena’nın büyük hatası sonrası fark bire indi: 2-1. İkinci yarıda orta alanı sağlam tutan ve takım savunmasını kusursuz yapan Aslan, sahadan 2-1 galip ayrılarak hak ettiği üç puanı aldı.

YORUM YAZ