MENÜ

Gol düellosu tur getirdi

Abone Ol Google News

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Bandırmaspor’u konuk etti. Sarı-Kırmızılılar, beklendiği gibi, sahaya fazla forma şansı bulamayan oyuncuları ile çıktı.

Haberin Devamı

Skor erken geldi

Ev sahibi takım oyunun hemen başında topa hakim oldu. Sarı-Kırmızılılar bu bölgedeki hazırlık pasları ile rakibinin üzerine giderken, Zaha’nın kanadını kullanmayı tercih etti. 26’da kornerden gelen topa Sanchez kafayı vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-0. 29’da ise Bandırmaspor, Doğancan ile gole çok yaklaştı, Günay izin vermedi. Zaha, kalecinin müdahalesi sonrası ceza sahasında yerde kaldı. Hakem ‘VAR’ incelemesinin ardından, penaltı noktasını gösterdi. 36’da atışı kullanan Halil, skoru 2-0 getirdi. Konuk takımda Mehmet ceza sahasında topa elle müdahale edinci, hakem bir kez daha ‘VAR’ incelemesinin ardından penaltıyı verdi. Atışı kullanan Tete 40’ta topu ağlara gönderdi: 3-0. 45+3’te Sergen farkı ikiye indirdi: 3-1. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Bandırma yakalayamadı

İkinci yarıda Bandırmaspor hücumda daha etkiliydi. Galatasaray ise hem orta alanda hem de savunmada savruk bir oyun ortaya koydu. İki takım da bu yarıda sık sık oyuncu değişikliğine gidince, maçın temposu da düştü. Galatasaray ön bölgede basarak rakibini çıkartmak istemezken, topun rakibinde kalmasına da izin verdi. 77’de Levent’in serbest vuruştan ortasına Mulumba kafayı vurdu ve skor 3-2’ye geldi. Kapanışı ise Vinicius yaptı: 4-2. Sarı- Kırmızılılar sahadan 4-2’lik galibiyetle ayrılıp bir üst tura yükselirken, Okan Buruk bir çok oyuncusunun son durumunu görmesi açısında iyi bir fırsat yakalamış oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ