MENÜ

Galatasaray'ın kâbus gecesi

Abone Ol Google News

Koronavirüs salgını nedeniyle lige verilen aranın ardından Galatasaray, Çaykur Rizespor'a konuk oldu. Sarı- Kırmızılılar'da Marcao'nun yokluğunda Fatih Terim, savunmanın göbeğinde Donk-Ahmet ikilisine görev verdi. Terim orta alanda ise Lemina-Seri ve Ömer'e şans tanıdı.

Haberin Devamı

Orta alan Rize'deydi

Karşılaşma temposuz başlarken Çaykur Rizespor sahaya daha iyi yayılan taraftı. Galatasaray rakibini geride kabul ederken, isabetli pas yapmakta zorlandı. Maçın en talihsiz anı ise 14. dakikada yaşandı. Skoda ile çarpışan Muslera sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Sarı-Kırmızılılar maça iyi başlayamamışken, bu sakatlıkla beraber oyundan iyice düştü. Rizespor ise orta alanda ayakta kalarak rakibini bu bölgede durdurmayı başardı. 42. dakikada Saracchi'nin ceza sahasında Samudio'ya yaptığı müdahale sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Skoda'nın vuruşunu Okan kurtarsa da, pozisyonun devamında Skoda takımını öne geçirmeyi başardı: 1-0. Ev sahibi takımda özellikle Diomande ve Samudio ilk yarının en başarılı isimleriydi. Maçın ilk yarısına 14 dakika eklendi, fakat bu sürede başka gol olmadı ve ilk yarı Ç.Rizespor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı

Hamleler tutmadı

Fatih Terim ikinci yarıya Ahmet- Andone, Ömer-Emre değişikliği ile başladı. Bu hamlelerle takımını daha fazla ileride oynatmayı düşünen Terim'in bu planı tutmadı. 53. dakikada Galatasaray savunması amatörce hatalar yapınca, Tunay fırsatçılığını kullandı ve topu ağlara gönderdi: 2-0. 55'te ise Feghouli sağdan çıkarttı, Onyekuru ceza sahası içerisinde vurdu kaleci çok net bir pozisyonu önledi. Galatasaray'ın yakaladığı ilk net pozisyondu. Kalan sürede iki takım da gol bulamadı ve Çaykur Rizespor sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı.

YORUM YAZ