MENÜ

Galatasaray hata yapmadı

Abone Ol Google News

Şampiyonluk şansını sürdürmek isteyen Galatasaray, ligde kalmak için son kozlarını oynayan Gençlerbirliği'ne konuk oldu. Zorlu geçmesi muhtemel mücadeleye Sarı- Kırmızılıar rotasyonlu bir kadro ile çıktı. Fatih Terim, Babel, Emre Akbaba ve Halil'e ilk onbirde forma verirken, Emre Kılınç ve Mohamed kenarda bekledi.

Haberin Devamı

Halil kilidi açtı

Galatasaray alışık olunduğu gibi orta alanda topa yön veren taraf olup, kanat ortaları ile pozisyon aradı. Sarı-Kırmızılılar her ne kadar oyuna hakimolan taraf olsa da pas hataları ve isabetsiz ortalar nedeniyle, rakip kalede net pozisyona giremedi. En ciddi gol girişimini 21'de yakalayan Fatih Terim'in takımında Şener ortaladı, Babel altı pasta kafayı vurdu top az farkla auta gitti. Gençlerbirliği ise kendi yarı alanında oyunu kabul ederken, savunma güvenliğini hiç bırakmadı. Ev sahibi takımbu konuda başarılı oldu. 44'te Halil ceza sahası dışında topu önüne çok güzel aldı ve aynı güzellikte vurunca top ağlara gitti: 0-1. Bu gol, ilk yarının da skoru oldu.

Hataları azalttılar

Haberin Devamı

Galatasaray ikinci yarıda daha az pas hatası yapıp, tempoyu biraz artırınca rahat bir futbol oynadı. 53'te Donk'un uzun topunu Halil kafayla ceza sahasına indirdi, Emre Akbaba yere düşmeden klas bir vuruşla farkı ikiye çıkarttı: 0-2. 65'te Babel içeri çıkarttı, Emre Akbaba ceza sahasında vuruşunu yaptı ve top bir kez daha ağlara gitti. Fakat, VAR incelemesi sonrası elle oynama gerekçesi ile pozisyon gol değeri kazanmadı. Rakip ceza sahası önünde daha çok oyuncu ile baskı yapan Fatih Terim, rakibinin çıkmasını engelledi. İkinci yarıda takımhalinde doğruları yapan Galatasaray galibiyete uzanmakta zorlanmadı. Rakibini 2-0 mağlup eden Sarı- Kırmızılılar, derbi öncesi hata yapmadı.

YORUM YAZ