MENÜ

Futbol dersi verdik

Abone Ol Google News

2022 Dünya Kupası eleme maçlarının ilkinde Hollanda'yı 4-2 yenen Milli Takımımız, gruba harika bir başlangıç yaptı. Millilerimiz ikinci mücadelede ise grubun bir diğer iddialı takımı Norveç ile İspanya'da karşı karşıya geldi. Ay-Yıldızlılar'da sakat ve hasta oyuncular nedeniyle Şenol Güneş savunmada zorunlu değişikliklere gitti.

Haberin Devamı

Her şey kusursuzdu

Millilerimiz maça çok hızlı başladı. 4'te Burak, Hakan'a oynadı. Hakan bekletmeden kenardaki Yusuf'a aktardı pasını. Yusuf'un ceza sahasına gönderdiği topa Ozan Tufan vurdu ve Milli Takımımız öne geçti: 1-0. Bu golle şok yaşayan Norveç ise 10. dakikadan sonra toparlandı ve daha fazla üzerimize gelmeye başladı. Haaland ve Sörloth'a atıkları uzun toplarla etkili olmak isteyen Norveç'e, Kaan-Çağlar ikilisi geçit vermedi. 26'da Sörloth'un şutu yan direkten döndü. 28'de ise Yusuf'un kornerinde Çağlar kafayı vurdu ve farkı ikiye çıkarttık: 2-0. Bu golle Millilerimiz hem büyük avantaj yakaladı hem de rakibinin hızını kesti. İlk yarı boyunca savunmada sakin kalan, hücumda son derece organize olan Ay Yıldızlılar harika bir ilk yarı çıkarttı.

Haberin Devamı

Ozan büyüledi

İkinci yarıda topu Norveç'e bıraktık ve rakibimizi kalabalık bir orta saha ile karşıladık. Ay-Yıldızlılar savunma ve orta alandaki mesafeyi kısa tutarak, Norveç'in pas yapmasını engelledi. İkinci yarıda zaman zaman ileri çıktığımız pozisyonlardan birinde 59'da Hakan çıkarttı, Ozan Tufan ceza sahası dışından harika vurdu: 3-0. Bu golle Norveç oyundan iyice düştü. Sinirleri bozulan Norveçli oyuncular sertlik seviyesini artırdı. 80'de Thorstvedt, Caner'e çok sert bir müdahale yaptı ve direkt kırmızı kart gördü. Hem Hollanda maçında hem de Norveç karşılaşmasında takım olarak kusursuz oynayan Millerimiz rakibini 3-0 mağlup ederek, iki maç sonun da puanını 6'ya çıkarttı.

YORUM YAZ