MENÜ

Fırtına sahadan sildi

Abone Ol Google News

Alanyaspor’u 6-0 gibi farklı bir skorla geçen Galatasaray, Trabzonspor’a konuk oldu. Trabzonspor maça fırtına gibi başladı. Savunmasını önde kuran Bordo-Mavililer orta alanı çok iyi kullandı. Yusuf ve Onazi ile etkili ataklar yapan ev sahibi takım aradığı golü 3. dakikada buldu. Rodallega’nın şutu savunmadan döndü ve Onazi’nin önünde kaldı. Başarılı oyuncu ceza sahasında sert vurdu ve top ağlara gitti. 1-0.

Haberin Devamı

Savruk bir takım

Golden sonra da Trabzonspor’un baskısı sürdü. Galatasaray ise bu bölümde ne savunmadan topu oyuna sokabildi ne de orta alanda pas yapabildi. Oldukça savruk bir görüntü sergileyen Terim’in takımı etkisizdi. 25’te Yusuf sol kanattan topu iyi taşıdı ve Maicon’dan kurtulup ceza sahasındaki Nwakaeme’ye oynadı. Nwakaeme’nın şutunda top Nagatomo’ya çarpıp ağlara gitti: 2-0. Oyundaki üstünlüğünü skora da yansıtan Trabzonspor kalesinde de ciddi bir tehlike yaşamadı. 30’da ise Belhanda’nın kırmzı kart görmesi Sarı-Kırmızılılar için işleri çok daha zorlaştırdı. Nwakaeme’nin uzatma anlarında attığı gol ise Galatasaray’ın tükenişiydi: 3-0.

Haberin Devamı

Tempo düştü

İkinci yarıda ise tempo düştü. Skor avantajı ve rakibinin 10 kişi olmasını iyi değerlendiren Trabzonspor risk almadı. Galatasaray’da ise yine hayat belirtisi yoktu. İlk yarı boyunca rakibinin tüm defolarını ortaya koyan ve kusursuz bir futbol ortaya koyan Trabzonspor sahadan daha farklı bir galibiyetle ayrıldı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde de mücadele edecek olan Galatasaray ise bu sonuçtan bir çok ders çıkartmak zorunda. Bu akşamın benzeri bir futbolun Avrupa’da tekrarlanması durumunda çok daha ağır sonuçlar ortaya çıkar. Son sözü ise uzatma anlarında golü atan Ekuban söyledi ve maçın skorunu belirledi: 4-0

YORUM YAZ