MENÜ

Fırsatı iyi kullandılar

Abone Ol Google News

Dünya Kupası nedeniyle lige verilen arada hazırlıklarına İstanbul’da başlayan Galatasaray çalışmalarının ikinci etabını Antalya’da sürdürdü. Bu süreçte 5 hazırlık maçı yapan Sarı-Kırmızılılar önemli rakiplerle karşılaştı.Dünya Kupası’na 5 oyuncu gönderen ve hesapta olmayan sakatlıklar nedeniyle antrenmanlarını eksik kadro ile sürdüren Galatasaray, kampın son günlerinde Tamama yakın bir kadro ile çalışma imkanı yakaladı. Bu durum her ne kadar Okan Buruk’un takımı için bir dezavantaj oluştursa da birçok genç isim için önemli bir fırsat oldu. Açıkçası gençlerin bu fırsatı çok iyi değerlendirdiğini söylemek yanlış olmaz.

Haberin Devamı

Hücumda çeşitlilik var

Öte yandan hazırlık mücadelelerinde Toulouse maçı hariç istediği sonuçları alamayan Galatasaray’da bireysel hatalar nedeniyle yenilen goller dikkat çekti. Fakat özellikle ön bölgede rakibe yapılan takım presi ve hücumsal çeşitlilik alkışı hak eden türdendi. Buruk’un takımı için olumlu bir gelişme de sakat isimlerin hızla iyileşiyor olmasıydı. Yoğun bir tedavi uygulanan Rashica son karşılaşmada forma giydi ve tamamen hazır halde. Oliveira, Yunus ve Emre Taşdemir’in de büyük ölçüde hazır olduğunu söylemek gerekir.Dünya Kupası arasına iyi giren Galatasaray’ın lige kaldığı yerden devam etmesi sürpriz olmaz.

Haberin Devamı

Baran Aksaka: Kampın en iyi isimlerindendi. Orta alandaki soğukkanlılığı, tekniği ve oyun zekası ile beğeni kazandı. Hazırlık maçlarındaki performansı ile Okan hocanın gözüne girdi.

Metehan Baltacı: Lazio maçında son dakikada kendi mevkisi dışında görev yapan Metehan her ne kadar hata yapsa da kendini geliştirmeye devam ediyor. Bu kampta kendini gösterme fırsatı yakalayan genç oyuncu ligde daha fazla forma bulacaktır.

Sacha Boey: Performansı yükselmeye devam ediyor. Kampta da çok çalıştı ve formayı vermeyeceğini gösterdi. Takımın vazgeçilmezi durumunda.

Efe Akman: Kampta biryıldız gibi parladı. Takımın en küçüklerinden olmasına karşın ne fiziksel ne de oyun olarak ezildi. Oyun bilgisi ve tekniği ile gelecek için umut verdi.

Yusuf Demir: Ligin geride kalan kısmında bekleneni veremeyen Yusuf, çok iyi bir kamp geçirdi. Sakatlığını atlatan ve fizik kalitesini artıran genç oyuncu artık formaya çok yakın. Okan Buruk ona çok daha fazla süre verecektir.

Barış Alper Yılmaz: Her geçen gün fiziği güçlenen Barış çok iyi bir kamp geçirdi. Hem kanatta hem de hücumda son dereceiyi bir performans gösteren başarılı oyuncu ligde formayı bırakacağa benzemiyor.

Kazımcan Karataş: Bu kampı en iyi değerlendirenlerden biriydi. Hem antrenmanlarda hem de hazırlık maçlarında arkadaşlarıyla uyum içerisindeydi. Tecrübelendikçe tedirginliğini de atacaktır.

YORUM YAZ