MENÜ

En iyisini yapmalılar!

Abone Ol Google News

Sezona iyi başlamasına karşın milli maçlar öncesinde düşüşe geçen Galatasaray için son derece kritik bir maç. Ligin iyi takımlarından olan Alanyaspor’u konuk edecek olan Sarı-Kırmızılılar kazandığı takdirde hem moral bulacak hem de zirve yarışında tekrar iddialı konuma gelecek. Tabii ki bunu başarmak hiç de kolay değil. Fatih Terim'in ekibi eğer sezonun ilk iki maçında olduğu gibi takım olarak mücadele eder, orta alanda baskılı oynayıp taktiksel istikrarı yakalarsa istediğini alabilir. Fakat madalyonun bir de öteki yüzü var.

Haberin Devamı

Oturmuş bir takım

Fenerbahçe, Rangers ve Kasımpaşa mücadelelerinde olduğu gibi sadece belirli bölümlerde iyi oynayıp savruk bir futbol ortaya koyarlarsa işlerinin çok zor olacağı kesin. Çünkü Alanyaspor özellikle orta alanı iyi kullanan ve oturmuş bir takım. Onların bu maçta da hemen hemen aynı performansı göstermeleri sürpriz olmaz.

Vasat futbol yetmez

Bu noktada asıl Galatasaray’ın hangi futbolu oynayacağı önem kazanıyor. Terim’in takımının performansını bugünden tahmin edebilmek kolay değil. Galatasaray kazanmak ve 'Ben de varım' demek istiyorsa en iyi futbolunu ortaya koymak zorunda. Alanyaspor karşısında üç puan için vasat bir futbol yeterli olmayacaktır.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Milli takımdan dönen Emre Kılınç, Galatasaray’ın bu karşılaşmadaki en büyük kozlarından. Başarılı oyuncu orta sahada takıma yön veren isim olacak. Onun performansı skora direkt etki edecektir.

Bu istatistiğe dikkat!

Üst üste oynanan Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarında ağları sarsamayan Cim Bom, bundan daha uzun seriyi en son 2014'ün Mart ayında Mancini yönetiminde 3 karşılaşmayla yaşamıştı.

Kısa mesaj

Galatasaray’ın orta saha oyuncuları maçın kaderini belirleyecek gibi gözüküyor. Sarı-Kırmızılar bu bölgede oyunu kontrol edebilirse sonuca ulaşabilir.

YORUM YAZ