MENÜ

Donk'un gecesi

Abone Ol Google News

Haftanın zorlu mücadelesinde Galatasaray, Başakşehir’i konuk etti. Kadroda revizyona giden Fatih Terim, Gaziantep karşılaşmasının kadrosundan Emre Akbaba ve Belhanda’yı yuedek soyundururken, Onyekuru ve Etebo’ya ilk onbirde forma verdi.

Haberin Devamı

Onyekuru kilidi açtı

Maça Galatasaray iyi başladı. Rakibini kendi yarı alanında tutan Sarı-Kırmızılılar ilk bölümde Onyekuru ile hücumda etkili oldu. Başakşehir ise savunmada kalan taraftı. 22’de Marcao’nun ceza sahası içerisinde Epureanu’ya yaptığı müdahale sonrası, hakem Arda Kardeşler ‘VAR’ incelemesiyle penaltı noktasını gösterdi. Giuliano’nun vuruşunda, Muslera gole izin vermedi. 35’ten sonra oyunda tempo düşerken, Galatasaray ataktaki etkinliğini kaybetti. İlk yarının golsüz beraberlikle bitmesi beklenirken, DOnk’un harika ortasına Onyekuru ceza sahası içerisinde kafayı vurdu ve takımın öne geçirdi: 1-0. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Doğru oyunu buldular

Fatih Terim ikinci yarıya başlarken Arda ve Etebo’yu kenara aldı, Mohamed ve Belhanda’yı oyuna soktu. Başakşehir’in her geçen dakika fizik ve oyun olarak düşüşe geçmesi, Galatasaray’ın ileride daha etkili olmasını sağladı. 64’te Belhanda kornerden ortaladı, Donk kafayı vurdu ve fark ikiye çıktı: 2-0. Bu golden sonra Terim’in takımı enerjisini daha kontrollü kullanmayı tercih etti. 90+2’de kazanılan penaltıyı Galatasaray adına Mohamed gole çevirdi ve skor 3-0’a geldi.

Haberin Devamı

Mücadele boyunca doğru oyunu oynayan Sarı-Kırmızılılar, Donk’un bir gol ve bir asistlik başarılı performansı ile rakibini 3-0 mağlup ederek, Kadıköy’deki Fenerbahçe derbi öncesi hata yapmadı.

YORUM YAZ