MENÜ

Doğru oyun ve üç puan

Abone Ol Google News

Haftanın zorlu mücadelesinde Trabzonspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Abdullah Avcı ile savunma anlamında iyi bir ivme kazanan Trabzonspor, bu ivmeyi skora da yansıtmaya başladı. Göztepe galibiyeti ile zirve yarışında son derece iddialı bir konuma gelen Galatasaray da gol yollarında daha etkili oynamaya başladı. Zorunluluklar dışında, kadroyu bozmayan Fatih Terim, Diagne’nin yokluğunda Oğulcan’a forma verdi. Falcao uzun bir aranın ardından maç kadrosunda yer aldı.

Haberin Devamı

Arda hatayı affetmedi

Maçın ilk dakikalarında topun kontrolünü eline alan Galatasaray, Trabzonspor’u kendi yarı alanında tutmayı başardı. Sarı-Kırmızılılar kanat atakları ile pozisyon aradı. 6’da Feghouli çok sert vurdu, auta gitti. 15. dakikadan sonra Trabzonspor dengeyi kurdu. Karşılaşmanın ilk bölümünde hızlı ataklarla pozisyon arayan Bordo-Mavililer, daha olgun ataklar geliştirmeye çalıştı. 25’te Vitor Hugo kafayı vurdu, Okan harika bir kurtarışla gole izin vermedi. İlerleyen bölümlerde hücumda etkisizleşmeye başlayan Galatasaray, rakip ceza sahasına girmekte zorlandı. Fatih Terim’in takımı bu görüntüsüne rağmen 44’te golü buldu. Kaleciden dönen topu tamamlayan Arda takımını öne geçirdi: 1-0.

Haberin Devamı

Kontrol Galatasaray’daydı

Karşılaşmanın ikinci yarısı temposuz başladı. Galatasaray daha fazla topla oynayan, daha dengeli hücum eden taraftı. 54’te Ömer ceza sahasına koşu yapan Oğulcan’a oynadı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Oğulcan, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-0. Sarı-Kırmızılılar golden sonra daha rahat bir futbol oynamaya başladı. Abdullah Avcı değişikliklerle takımını diri tutmaya çalışsa da, Bordo-Mavililer organize olamadı. Son beş dakikadaki performansı ise gol için yeterli olmadı. Galatasaray özellikle ikinci yarıdaki başarılı oyunu ile galibiyeti hak etti. Trabzonspor’u doğru oyun ile 2-0 yenen Galatasaray, çok önemli bir üç puan aldı.

YORUM YAZ