MENÜ

Ders çıkartmak lazım

Abone Ol Google News

Sivas deplasmanından 1-1’lik beraberlikle dönen Galatasaray, Kayserispor’u konuk etti. Beklenen kadrosu ile sahaya çıkan ev sahibi takımda Boey de bu mücadele ilk on bire döndü.

Haberin Devamı

Tempo ve kalite düşüktü

Karşılaşma son derece temposuz başladı. Galatasaray rakibine pozisyonlar verirken ileride de etkisizdi. 12. dakikada Tete ceza sahasında net bir pozisyondan yaralanamadı. 17’de ise bu kez Mertens zoru başardı ve ceza alanı içerisinde çok kötü vurdu top yandan auta gitti. Bu bölümden sonra Okan Buruk’un takımı az da olsa hücumda kıpırdandı. 26. dakikada Nelsson ceza sahasında yakaladığı fırsatı iyi değerlendirdi ve takımını öne geçirdi: 1-0. 44. dakika hakem Atilla Karaoğlan, Abdülkerim’in ceza sahasında topa elle temas ettiği gerekçisiyle VAR incelemesi sonrasında penaltı kararı verdi. Atışı kullanan Bahoken’in vuruşunda Muslera gole izin vermedi. Galatasaray, Nelsson golü ile soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Mertens hayat verdi

Kayserispor ikinci yarıya iyi başladı. Rakip takım orta alanda rakibine üstünlük sağladı ve Galatasaray’ın fazlasıyla pas hata yapmasını sağladı. 57. dakikada Torreira’nın hatası sonrası Aylton Boa Morte topu kaptı. Hızla ceza sahasına giren Kayserisporlu oyuncu vuruşunu yaptı ve skora denge geldi: 1-1. 63. dakikada Mertens serbest vuruştan direkt kaleyi düşündü Bilal son anda kornere tokatladı. Galatasaray son bölümde daha kalabalık hücum etse de kapanan Kayserispor savunması karşısında çözüm üretmekte zorlandı. 85. dakikada Barış Alper ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve hakem VAR incelemesini ardından bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Mertens takımını bir kez daha öne geçirdi: 2-1. Galatasaray bu golle üç puana uzanırken 90 dakika boyunca birçok bölümde aksadı. Sarı-Kırmızılılar zirve yarışında kayıp yaşamasa da önemli dersler çıkartması gereken bir maça imza attı. Sivas deplasmanından 1-1’lik beraberlikle dönen Galatasaray, Kayserispor’u konuk etti. Beklenen kadrosu ile sahaya çıkan ev sahibi takımda Boey de bu mücadele ilk on bire döndü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ