MENÜ

Ders almalıyız

Abone Ol Google News

Millilerimiz, EURO 2020’nin açılış maçında İtalya ile Roma’da karşılaştı. Gerek turnuvanın ilk maçı olması, gerekse İtalya ile kendi evinde oynamanın en zor başlangıçlardan biri olacağı, daha maç öncesinde bekleniyordu. Öyle de oldu ve İtalya maça büyük bir baskı ile başladı.

Haberin Devamı

Yoğun baskıya direndik

Mancini’nin öğrencileri baskıyı en uçta takım halinde uygulayarak, bizi kendi yarımıza hapsetti. Yoğun pres altında öz güvenli ve sakin kalan Millilerimiz rakibini ceza sahamıza sokmamaya gayret etti. 22’de Chiellini kornerden gelen topa kafayı vurdu, Uğurcan son anda kornere tokatladı. Ay-Yıldızlılar her ne kadar orta alanda direnç kurmaya çalışsa da İtalya da bu bölgede hemen hemen her topu alan ve kullanan taraftı. İlk 45 dakika boyunca baskı yiyen, fakat bu durum karşısında panik yapmayan Ay-Yıldızlılar, kalesinde gol görmemeyi başardı. Bizim için oldukça zor geçen ilk yarı 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı.

Orta alan dikiş tutmadı

İtalya ikinci yarıya da üstün başladı. Biz ise ilk 45’teki görüntümüzden de kötüydük. Şenol Güneş her ne kadar Yusuf-Cengiz değişikliğine gitse de orta alanımızı bir türlü işler hale getiremedik. 53’te Merih’e çarpan top ağlarımıza gitti, İtalyanlar öne geçti: 0-1. Şenol Güneş ikinci hamlesini orta alana yapsa da yine karşılık alamadık. 66’da Spinazzola’nın Uğurcan’dan dönen topunu Immobile tamamladı: 0-2. Bu golden sonra İtalya skorun verdiği avantaj ile tempoyu düşürdü. 79’da Uğur’un hatası sonrası İtalya topu kaptı ve Insigne farkı üçe çıkarttı: 0-3. Bu gol maçın da skoru oldu. 90 dakika boyunca hem taktiksel olarak hem de oyuncu performansı olarak doğruları yapamayan Millilerimiz, turnaya kötü bir başlangıç yaptı. Şenol Güneş bu maçı öğrencileri ile birlikte izleyip hem kendi hatalarını hem de takımının hatalarını tespit etmeli. Ortaya koyulan futbol ve alınan skor her ne kadar telafi edilebilir durumda olsa da gerekli dersler mutlaka alınmalı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ