MENÜ

Derbiyi geride bırakmalılar

Abone Ol Google News

Derbi galibiyeti ile liderlik koltuğundaki yerini koruyan Galatasaray’da moraller yerinde. Beşiktaş’ı deplasmanda 1-0 yenen Sarı-Kırmızılılar Avrupa’dan ve Ziraat Türkiye Kupası’ndan elenmenin yarattığı kötü havadan da kurtulmuş oldu. Açıkçası derbi zaferi Okan Buruk ve takımına üç puanın yanı sıra manevi olarak büyük kazanımlar getirdi.

Haberin Devamı

Rehavet uyarısı

Ligin son bölümüne doğru gidilirken Galatasaray, Çaykur Rizespor’u ağırlıyor. İlhan Palut ile iyi bir sezon geçiren Karadeniz ekibi ortaya koyduğu oyunla da alkışı hak ediyor. Palut ve ekibi bu mücadelede de tıpkı Rize’de olduğu gibi rakibine ciddi sorunlar yaratacaktır. Hafta boyunca yapılan antrenmanlarda Okan Buruk bu noktaya dikkat çekebilmek adına oyuncuları ile birlikte sık sık rakip analizi yaptı. Diğer yandan tecrübeli çalıştırıcının derbi galibiyetinin takım üzerinde bir rehavet yaratmaması için de uyarılarda bulunduğu gelen bilgiler arasında.

Yük paylaşılmalı

Son haftalarda kulübeden istediği desteği alamayan Buruk bu maçta da aynı sorunu yaşayabilir. Sakat ve formsuz oyuncuların çokluğu başarılı teknik adamın hareket alanını kısıtlar durumda. Galatasaray’ın Rize karşısında çok daha fazla oyuncusundan verim alması gerektiği kesin. Tüm yükün birkaç formda ismin üzerinde binmesi son derece olumsuz bir durum. Kendi evindeki maçlarda rakiplerine gücünü kabul ettirmekte zorlanmayan Galatasaray, derbi havasından çıkıp yüzde yüzü ile rakibine odaklanırsa üç puan zor bir hedef olmaz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ