MENÜ

Değişim devam edecek

Abone Ol Google News

Bu sezon maç sonrası yapılan basın toplantılarınında Fatih Terim’in ‘değişim şart’ sözleri gerçeğe dönüşmeye başladı. Eren, Serdar ve Rodrigues ile yolları ayıran Galatasaray’da bu sayı artacağa benziyor. Terim’in sezon boyu çeşitli sakatlıklar yaşayan ve bir türlü form tutamayan Eren ile yollarını ayırması kimse için sürpriz olmadı. Hem Galatasaray hem de Eren için bu yolculuğun sonunun geldiği çok önceden belliydi. Rodrigues’in satışından kazanılan paranın Sarı-Kırmızılı kulübün elini rahatlatacağı kesin. Transfer yapmak için oyuncu satmak zorunda olan Galatasaray, buradan sağlanan gelirle daha rahat edecek.

Haberin Devamı

Serdar’dan para kazanılmalı

Rodrigues’in sözleşme uzattıktan sonra performansının düştüğü de göz önüne alınırsa iyi bir alış verişin gerçekleştiği söylenebilir. Şüphesiz giden oyuncular arasında gönderilmesi en çok şaşırtan isim Serdar oldu. Aslında Serdar’ın çeşitli sağlık sorunları nedeniyle kaçırdığı maç sayısına bakıldığında tablonun iç açıcı olmadığı görülüyor. Fakat tecrübeli oyuncundan mutlaka bonservis geliri elde edilmeli. Çünkü şampiyonluk yarışında olan tüm takımlar Serdar’ın peşinde. Şimdi yönetim iyi bir ayrılık yöntemi belirlemeli.

Haberin Devamı

Transfer daha fazla gecikmemeli

Ligin ilk yarısını forvetsiz tamamlayan Galatasaray bu yüzden ciddi sorunlar yaşadı. Gomis’i gönderip ‘iki forvet alacağız’ diyen yönetim tek bir forvet dahi alamadı. Yine de her şeye rağmen takım şampiyonluk yarışında iddialı ve aynı zamanda yoluna Avrupa Ligi’nde devam ediyor. Açıkçası ilk yarıdaki transfer başarısızlığının ardından yönetimin kampın ilk gününe en azından forvet oyuncusunu getirmesi gerekirdi. Fakat olmadı. Ve görünen o ki anlaşmaya varılan Alan bu kampa yetişemeyecek. En az iki forvet ve iki stoper takviyesi yapılmazsa hem Avrupa’da hem de ligde hüsran yaşanacağı kesin. Şimdi herkesin gözü anlaşmaya varılan isimlerin açıklanmasında.

Takım da hoca da iyi

Galatasaray’ın Belek kampı devam ederken şüphesiz herkes hem takımın durumunu belki de daha fazla Fatih Terim’in yüzünün gülüp gülmediğini merak ediyor. Önce Terim’den başlayalım. Hoca kadro anlamında sıkıntılar yaşıyor fakat moralinde ve motivasyonunda her hangi bir sorun yok. Hem saha içinde hem de saha dışında yüzü gülüyor. Oyuncularıyla teker teker ilgilenen tecrübeli çalıştırıcı özellikle takımın fiziki durumunu yakından takip ediyor.

Gençlerin çalışması şart

Takımda ise gençler çok istekli ve ağabeylerinin yanında sırıtmıyor. İlk yarıda Ozan’ı kazanan Terim ligin kalan kısmında da Atalay, Mustafa ve Celil’den çok daha fazla yararlanacağa benziyor. Çünkü gençler Ozan örneğini bire bir yaşadıkları için forma sırasının bir şekilde kendilerine geleceğini biliyor. Ve yapmaları gereken tek şeyin çalışmak ve gelişmek olduğunun farkındalar..

YORUM YAZ