MENÜ

Cengiz'den stratejik hamle

Abone Ol Google News

Daha önce ‘Biz seçime gitmek istiyoruz ama pandemi nedeniyle gerekli izni alamıyoruz’ diyen Mustafa Cengiz stratejik bir hamle yapmış oldu. Sarı-Kırmızılılar’ın bir başkan seçmesi durumunda Mayıs’ta camiayı yine sandık bekliyor. Bu arada camianın önde gelen isimleri ise Cengiz Özyalçın’ın başkanlık adaylığı etrafında toplanmaya hazırlanıyor. Özyalçın’ın, adaylığını resmi olarak açıklaması durumunda seçimin gidişatını değiştirmesi muhtemel olacaktır.

Haberin Devamı

1. Seçim izni verilmeyebilir

Galatasaray resmi hesabından 19-26 Aralık’ta seçime gidileceğinin açıklanması için hareketli bir süreç başladı. Daha önce ‘Biz seçime gitmek istiyoruz ama pandemi nedeniyle gerekli izini alamıyoruz’ diyen Mustafa Cengiz stratejik bir hamle yapmış oldu. Son yapılan mali genel kurulda idari anlamda ibra edilmeyen Cengiz’in göreve devam etmesi ile üzerindeki seçim baskısı her geçen gün biraz daha arttı. Şimdi gelinen noktada asıl önemli olan konu; Dernekler Masası’nın pandemi nedeniyle daha önce vermediği seçim iznini bu sefer verip vermeyeceği.

Haberin Devamı

2. İbra tehlikesi ortadan kalkacak

Eğer Galatasaray yapacağı başvuruya olumlu sonuç alırsa 26 Aralık’ta sandığa gidilecek. Bu durumda mevcut başkan Mustafa Cengiz 2020 yılında mali genel kurul yapmadan seçime gidebilecek. Böylelikle de ibra edilmeme ihtimali de ortadan kalkmış olacak. Aksi takdir de ise Mustafa Cengiz ‘biz seçime gittik fakat izin alamadık’ deyip, üzerindeki baskıyı kırmayı hedefleyebilir. Fakat gerçek olan şu ki, Mustafa Cengiz seçim olması durumunda tekrar aday olmayı düşünüyor.

3. 1.5 Senedir hazırlanıyor

Yapılan açıklamanın ardından başkanlık adaylığını açıklayan ilk isim Burak Elmas oldu. Uzun süredir hazırlıklarını yapan Elmas’ın listesinin de büyük oranda hazır olduğu biliniyor. Daha önce Galatasaray’da yöneticilik yapan Elmas’ın yarışın önemli adaylarından biri olacağı kesin. Adaylığını açıklayan diğer bir isim ise Metin Öztürk. Geçtiğimiz seçimde Dursun Özbek’in listesinde yer alan Öztürk, Özbek’in seçimi kaybetmesi ile yöneticilik yapma fırsatı yakalayamadı. GSİYAD başkanlığı yapan Öztürk yaklaşık bir buçuk senedir başkanlık adaylığı için hazırlanıyor.

4. Özyalçın’ın etrafında toplanacaklar

Camianın önde gelen isimleri ise Cengiz Özyalçın’ın başkanlık adaylığı etrafında toplanmaya hazırlanıyor. Özyalçın hem tecrübesi hem de camiayı en iyi tanıyanlardan olması nedeniyle ön plana çıkıyor. Adaylığını resmi olarak açıklaması durumunda seçimin gidişatını değiştirmesi muhtemel olacaktır. Mevcut yönetimde yer alan Kaan Karçal ve Abdurrahim Albayrak’ın alacağı kararlar da yeni oluşumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Aralık ayında olaganüstü kongrede Galatasaray bir başkan seçmesi durumunda Mayıs’ta Sarı-Kırmızılı camiayı yine sandık bekliyor olacak.

YORUM YAZ