MENÜ

Bu tempoyla olmaz

Abone Ol Google News

Zıraat Türkiye Kupası son 16 turu mücadelesinde Galatasaray, Yeni Malatyaspor’a konuk oldu. İki takım da sahaya ideale yakın kadroları ile çıktı.

Haberin Devamı

Kontrolü bırakmadılar

İlk yirmi dakikalık bölümde hem Galatasaray hem de Malatyaspor açık bir futbolu tercih etti. Bu bölümde ev sahibinde Adem Büyük orta alandaki performansı ile oyunda fark yaratan isimdi. Galatasaray ise Emre Kılınç ile topu yönlendirmek istese de Babel, Emre Akbaba ve Diagne etkisiz kaldı. Yarım saatlik bölümünden sonra ise organize olamayan, ileride etkili olamayan iki takımın mücadelesini izledik. İlk 45 dakikada ciddi gol pozisyonu olmadı ve soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gidildi.

Penaltılarda güldü

İkinci yarı daha düşük tempoda başlarken Galatasaray daha fazla ön bölgede oynamaya çalıştı. Sarı-kırmızılılar bu devrede topu daha fazla kendinde tutmaya çalıştı. Oyundan memnun olmayan Fatih Terim üç oyuncu değişikliğine birden gitti.75’ten sonra ise iki takım da daha kontrollü oynamaya başlayınca tempo iyice düştü. İkinci yarıda da iki ekip de gol bulamayınca dosan 0-0 sonuçlandı ve uzatmalara gidildi. Uzatma anlarında kalite düştü. 102. Dakikada Umut ceza sahası dışından vurdu top ağlara gitti: 1-0. İkinci uzatma devresinde de oyunda tempo aynıydı. Galatasaraylı oyuncular hücumu düşünse de bunu sahaya yansıtamadı. Ancak 120+1'de sahneye Luyindama çıktı, maçı penaltılara götürdü. Penaltılarda da kazanan Galatasaray oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ