Bu savunma ile olmaz

Abone Ol Google News

EURO 2024 öncesi son hazırlık maçına çıkan Milli Takımımız’da, Montella beklenenden farklı bir 11 ile sahaya çıktı. İtalyan teknik adamın son prova olması nedeniyle ideal kadrosu ile mücadeleye başlaması beklenirken, bu durum gerçekleşmedi.

Haberin Devamı

Samet’ten büyük hata

Millilerimiz oyunu ön bölgede oynamak isterken, Polonya savunmamızın arkasına attığı toplarla etkili olmaya çalıştı. 12’de Samet havadan gelen topu kafa ile rakibinin önüne indirdi. Topla buluşan Swiderski takımını öne geçirdi: 1-0. Samet bu pozisyonda adeta golün hazırlayıcısı oldu. 20’de Kerem ceza sahası içerisinde vurdu, kaleci gole izin vermedi. 25’te Hakan ceza sahası içerisi sağ çaprazından vurdu, top az farkla auta gitti. Ay-Yıldızlılar ilk yarıyı 1-0 geride kapatırken, topa ve oyuna hakim olmayı başardı.

Kontrol bizdeydi

İkinci yarıya hücumda daha etkili başladık. 55’te Barış Alper’in vuruşunu kaleci Szczesny son anda kornere tokatladı. 63’te Arda Güler vurdu, kaleci Szczesny yine gole izin vermedi. Arda’nın oyuna girmesi ile çok daha yaratıcı bir oyun ortaya koyan Millilerimiz, baskısını artırdı. 70’te Orkun vurdu, kaleci Szczesny yine sahneye çıktı. 75’ten sonra Polonya tempoyu düşürmeye çalıştı. 77’de Kenan Yıldız, Barış Alper’e oynadı, Barış bekletmeden vurdu, skora denge geldi: 1-1. 90’da ise savunmamız yine büyük bir hata yaptı ve Zalewski cezayı kesti: 2-1. İkinci yarıda sahanın tamamen hakimi olan Ay-Yıldızlılar bu golle sahadan 2-1 mağlup ayrılırken, şampiyona öncesi defansımız alarm verdi. Montella bu probleme bir çözüm bulmazsa, işimizin bir hayli zor olacaktır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ