MENÜ

Bu ortamdan zafer çıkar mı?

Abone Ol Google News

Ligde her geçen hafta şampiyonluk umutlarını biraz daha kaybeden Galatasaray’da ne saha içinde ne de saha dışında işler yolunda gidiyor. Uzun bir süre medya üzerinden birbirine sert mesajlar yollayan Fatih Terim ve Mustafa Cengiz arasındaki bağın tamamen koptuğunu söylenebilir. Daha önce hemen hemen her transfer sezonunda gerilen Terim ve Cengiz ilişkisi son dönemde çıkmaza girdi.

Haberin Devamı

Cengiz devam ederse, Terim yok

Sorunun bu noktaya gelmesinde başkan Mustafa Cengiz’in kulüp kanalında oyuncuları hedef alan ‘şeref ve haysiyet’ hatırlatması yaptığı açıklaması büyük rol oynuyor. Bunun hemen ardından yine Cengiz’in oyuncularla birlikte Fatih Terim’i hedef alan söylemlerin basında yer alması sorunları çözülmez hale getirdi. Göztepe maçının ardından Mustafa Cengiz’e cevap veren Terim ‘Bazen ben de yumruklarımı sıkıp yutkunuyorum. Tam o an Galatasaraylılara verdiğim söz aklıma geliyor’ diyerek istifanın eşiğine geldiği mesajını vermişti. Başarılı teknik adamın, başkanlık seçimi sonrası Mustafa Cengiz’in görevde kalması durumunda sözleşme uzatmayı düşünmediği kulislerde yüksek sesle konuşuluyor.

Haberin Devamı

Albayrak da zemin arayışında

Başkan Mustafa Cengiz’in futbolcular ve Fatih Terim hakkındaki söylemleri yönetim ve Cengiz’in arasını da bozdu. Yönetim kurulu, başkanlarını ‘artık kendine de Galatasaray'a da zarar veriyorsun’ diyerek istifaya davet etse de Mustafa Cengiz ‘sonuna kadar savaşacağım’ mesajını verdi. Bu gelişmenin ardından Cengiz, yönetim kurulundaki konuşmaları medya ile paylaşan yönetici Mahmut Recevik’in artık toplantılara katılmamasını istedi. Başkan Mustafa Cengiz’in uzun bir süredir Abdurrahim Albayrak ile de arasının bozuk olduğu biliniyor. Albayrak’ın önümüzdeki dönem başkan adaylığı için zemin araması ve Mustafa Cengiz’in futbolcular hakkındaki açıklamaları sonrası Florya’da oyuncularla fotoğraf paylaşması, ikilinin bağlarını kopma noktasına getirdi. Galatasaray Başkanı, yönetim ve Florya arasındaki ilişkiler onarılması güç zarar gördü.

Kadro istikrarı sağlanamayınca...

Sarı-Kırmızılılar'daki kötü gidiş sadece saha dışında değil elbette. Başta Fatih Terim ve teknik heyetin birçok maçta yapmış olduğu taktiksel hatalar ve oyuncu tercihleri birçok puan kaybına neden oldu. Terim’in formsuz bazı oyuncularda ısrar etmesi, forma adaletinin bozulmasına neden oldu. Saha içerisinde kendisinden beklentilerin büyük olduğu isimlerin sorumluluk almaması, kötü gidişe isyan etmemesi takım ruhunun kaybolduğunun da bir göstergesiydi. Devre arası transfer döneminde nokta transferler yapan Galatasaray, bu isimlerden başlarda katkı alsa da sonraki dönemlerde yaşanan sakatlıklar, hastalıklar ve cezalar daha önce işleyen sistemi de bozdu. Kadro istikrarını bir türlü sağlayamayan Fatih Terim, takım kurgusunda sürekli değişikliklere gitti. Buna bireysel oyuncu hataları da eklenince tablo her geçen hafta kötüleşti.

Bu oluşumla başarı imkansız

Gelinen noktada artık hasar büyük. Galatasaray’da toparlanmanın uzun bir zaman alması muhtemel. Bu toparlanma için de her kademesinde uyum içinde çalışan bir yapının oluşturulması muhakkak. Kendi içinde bölünmüş ve başkanı ile kavgalı bir yönetim, teknik direktörü ile başkanının köprüleri attığı bir oluşumla başarının gelmesi imkansız. Hele ki her zaman maddi ve manevi desteğini esirgemeyen en ufak bir menfaat göstermeyen gerçek taraftarınızı da küstürürseniz onarılması imkansız yıkımlar yaşarsınız.

Haberin Devamı
YORUM YAZ