MENÜ

Bu futbolla imkansız

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gündüz maçında Yeni Malatyaspor’a konuk olan Galatasaray’da Tudor, hafta içerisinde hastalığı nedeniyle iki idman kaçıran Serdar’ı kenarda bekletip, Ahmet’e formayı verdi.

Savunma sadece izledi

Üçlü savunma ile başlayan konuk takım savunmasını önde kurdu. Yeni Malatya ise orta sahayı kalabalık tutup, kenar atakları ile gol aradı. Kaptığı topları hızlı kullanarak rakibinin savunmasının arkasına sarkmaya çalışan ev sahibi takım, zaman zaman etkili oynadı. Galatasaray ise topu son bölgeye taşıyamayınca ciddi bir pozisyon da yaratamadı. Feghouli ve Belhanda’nın fazla pas hatası yapması da Gomis’in topla buluşamamasına neden oldu. İlk şutunu 31. dakikada Ndiaye ile atan Galatasaray’da top farklı bir şekilde üstten dışarı gitti. 38. dakikada ise Yeni Malatyaspor tehlikeli geldi. Cissokho’nun ortasına Pereira arka direkte kafayı vurdu ve top ağlara gitti: 1-0. Golden sonra ev sahibi daha tempolu oynamaya başladı. 43. dakikada kornerden gelen topa Boutaib kafayı vurdu ve farkı 2’ye çıkarttı: 2-0. Yeni Malatya bu golle soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Değişiklikler etki etmedi

Tudor, ikinci yarıya Maicon- Rodrigues değişikliği ile başladı. Bu değişiklikle ofansif oynamayı planlayan Hırvat çalıştırıcı risk aldı. Rodrigues’in girişi ile Galatasaray daha etkili olsa da, Gomis’in topla buluşmasında sorun vardı. Yeni Malatyaspor ise bu devrede kendi yarı alanında kalmayı tercih etti. Skoru korumak isteyen ev sahibi ekip kontrataklarla gol aradı. 74. dakikada ceza sahasında yaşanan karambolde topu önünde bulan Ndiaye’nin vuruşunda, fark bire indi: 2-1. Bu golden sonra Tudor’un takımı topla daha fazla oynayan taraf olsa da, çoğu atak tehlikeli olmadan sona erdi. Maç boyunca takıma katkı veremeyen Feghouli’yi sahada tutup, mağlup durumdayken Eren’i oyuna alamayan İgor Tudor’un, bu değişiklik 89. dakikada aklına geldi. Fakat, çıkan Feghouli değil Linnes oldu. Karşılaşmada başka gol olmayınca, Yeni Malatyaspor sahadan 2-1 galip ayrılırken, Galatasaray zirveyi kaptırdı. Bu futbolla şampiyon olunması da imkansız...

YORUM YAZ