MENÜ

Bu futbola iyi sonuç

Abone Ol Google News

Şampiyonlar Ligi D Grubu üçüncü maçında Schalke’yi konuk eden Galatasaray, sahaya bir çok önemli oyuncusundan yoksun çıktı. Mecburi değişimlere giden Fatih Terim, genç Ozan’a bu maçta ilk onbirde yer verdi.

Haberin Devamı

Tempo var pozisyon yok

Maça taraftarının desteği ile başlayan Galatasaray ilk bölümde topa hakim olan taraftı. Orta alanda Belhanda ve Sinan ile etkili olan temsilcimiz, Ndiaye ile de ataklara yön verdi. Konuk takım ise disiplinli savunması ile Sarı-Kırmızılılar’ı kendi yarı alanından uzak tutarken, kontrataklarla kalemize geldi. Terim’in takımı orta alanda etkili olsa da ileri uçta etkisiz kaldı. Özellikle Eren ne toplu ne de topsuz oyunda etkili olabildi. İlk yarıda tempo her ne kadar yüksek olsa da, pozisyon açısından vasattı. Belhanda, Sinan ve Ndiaye sahanın iyilerinden olurken, Eren bu bölümde adeta kayıplardaydı. İki ekip de golü bulamayınca soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi.

Şansımız vardı

İkinci yarı bizim açımızdan kabus gibi başladı. Schalke her geçen dakika baskısını artırırken, savunmamıza hapsolduk. Bir türlü kendi yarı alanından çıkamayan Galatasaray, iyice geriye çekilmek zorunda kaldı. Alman temsilcisinin bu bölümlerde gol bulamaması bizim için şanstı. Eren-Muğdat değişikliği ile ileri uçta biraz hareketlenince, oyuna da ortak olmaya başladık. Fakat Belhanda ilk yarının aksine pas tercihlerini yanlış kullanınca ileride çoğalamadık. Maç boyunca ciddi bir atak geliştiremeyen Galatasaray, ikinci yarıdaki yoğun Schalke baskısını hissetti. Fizik kalitesinin son bölümde iyice düşmesi temsilcimizin bir diğer handikabı oldu. Kritik maçtan 0-0’lık beraberlikle ayrılan Sarı- Kırmızılılar’ın oynadığı etkisiz futbola rağmen bir puan alması geceninin güzel tarafıydı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ