MENÜ

Bu futbol yetmez

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta sonu Bursaspor ile mucizevi bir şekilde beraber kalan Galatasaray, zorlu Eskişehir deplasmanına çıktı. Zirve yarışından kopmamak adına mutlaka kazanmak zorunda olan Sarı-Kırmzılı takımda Hamza Hamzaoğlu yaptığı sürpriz seçimlerle şaşırttı. Sakatlıktan kurtulan Burak’ı hafta boyunca takımla çalışmasına karşın İstanbul’da bırakan Hamzaoğlu, ‘risk almamayı’ tercih etti. Asıl risk bu maçtan kaybedilecek puan olması gerekirken tecrübeli hoca tercihini Burak’ı 18’e almayarak kullandı. Orta alanda Yekta ile sahaya çıkan tecrübeli hoca Sneijder’i sol tarafta kullandı.

Toplama takım gibiydiler

Karşılaşmaya son derece kötü başlayan Galatasaray’da bireysel pas hataları ilk dakikalarda sorun yaratmaya başladı. 2. dakikada Melo’nun geri pasını kapan Mori, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Mori vuruşunu yapsa da Muslera’yı geçemedi. Özellikle orta alanda son derece savruk bir görüntü çizen Galatasaray takım olmaktan çok uzaktaydı. Oyunun Sarı-Kırmızılı takım adına kötüye gitmeye başladığı dakikalarda 19’da Sneijder bireysel becerisiyle kaptığı topu nefis bir pasla Umut’la buluşturdu. Tecrübeli golcünün ilk vuruşu kaleciden dönse de Umut ikinci hamlesinde golü buldu: 0-1. Bu dakikaya kadar etkisiz kalan Aslan bu golü bulması son derece önemliydi. Fakat bu gol Eskişehir’i pek etkilemedi. Ev sahibi takım savunmanın arkasına attığı toplarla etkili olmaya devam etti. 27. dakikada Ahmet sağ taraftan ortaladı, Muslera topu ceza sahası içerisine tokatladı. Arka direkte bekleyen Sissoko vuruşunu yaptı ve top ağlara gitti: 1-1. İlk yarı boyunca futbol adına olumlu hiçbir şey yapmayan Galatasaray bu golle üstünlüğünü kaybetse de soyunma odasına beraberlikle gitti için şanslıydı.

Bruma hareket kattı

İkinci yarıya Yekta-Olcan değişikliği başlayan Hamza Hamzaoğlu Sneijder, Olcan ve Emre’yi Umut’un hemen arkasına gönderdi. Fakat bu değişiklik de işe yaramadı. Sneijder’in sola hapsedilmesi, Melo’nun vurdumduymaz futbolu Eskişehir’in işini kolaylaştırdı. 50. dakikada Sissoko yerden çıkarttı, Funes tamamlamak istedi, Chedjou son anda kornere attı. 55’te Mori soldan gelen ortaya etkili vurdu, top az farkla auta gitti. Kazanma hırsından uzak, oyun disiplininden kopmuş Galatasaray’da Bruma’nın oyuna girmesi Aslan’a tempo kazandırdı. Sarı-Kırmızılılar her ne kadar vasatı aşamasa da kıpırdanmaya başladı. 87. dakikada Olcan sol taraftan yerden ortaladı, Selçuk arka direkte topa dokundu ve takımını öne geçirdi: 1-2. 90 dakika boyunca kötü oynayan Aslan bu maçtan galibiyetle ayrılsa da bu futbolu şampiyonluk için yeterli olmadığı kesin. Eskişehir’i 2-1 mağlup eden Galatasaray çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

YORUM YAZ