MENÜ

Bitirici Aslan en büyük aday

Abone Ol Google News

Yeni sezona Okan Buruk ile başlayan Galatasaray, kadrosunu adeta sil baştan yaptı. Birçok isimle yollarını ayıran Sarı-Kırmızılılar, tam on üç yeni oyuncuyu da renklerine bağladı. Gerek teknik heyet değişiminin gerekse kadroda bu kadar büyük bir yapılanmanın olması uyum sürecini ve takım performansının istenilen seviyeye gelmesini geciktirmesi sürpriz sayılmaz. Fakat ilk yedi haftalık periyoda bakıldığında Okan Buruk ve ekibi çok ciddi sorunlar yaşamadı. İlk haftalarda Gomis’in bireysel bitiriciliği ile goller bulup puanlar alan Buruk’un takımı son üç maçta ise takım olarak sahaya iyi bir oyun yansıttı.

Haberin Devamı

Derin kadro etkisi...

Galatasaray son üç maçından galibiyetle ayrılırken özellikle geçiş oyunundaki başarısı dikkat çekiciydi. SarıKırmızılılar’da olumsuz anlamda sahaya yansıyan şey ise son vuruş ve bitiricilikteki aksaklıklar oldu. Başarılı hocanın Milli arada takımı her ne kadar eksik olsa da bu konu hakkında ekstra çalışmalar yapacağı kesin. Eğer sahada bu konuda daha başarılı bir Galatasaray olursa derin kadro ile ciddi sorunlar yaşamayacaklardır.

Haberin Devamı

Muslera’nın ikinci baharı

Diğer yandan birçok yıldız kadroya katılmasına karşın Okan hocaya yine takımın eski isimleri nefes aldırdı. Özellikle Gomis attığı goller ve mücadelesi ile geçiş sürecinde çok önemli bir rol üstlendi. Fakat en büyük çıkış ise şüphesiz Boey’den geldi. Genç oyuncu sağ tarafı hem savunmada hem hücumda son derece başarılı kullandı. Sezon başı kampında yer almayan ve rezerv takımla çalışan Boey ayağına gelen fırsatı öyle bir değerlendirdi ki formayı bir daha bırakmadı. Bir parantez de kaptan Muslera’ya açmak gerekir. Deneyimli eldiven bu sezon adeta ikinci baharını yaşıyor. Takımının sorunlarına kısa sürede büyük ölçüde çözüm bulan Okan Buruk son bölgede daha bitirici bir takım yaratırsa şampiyonluğun en büyük adayı olacakları muhakkak.

YORUM YAZ