MENÜ

Biraz çaba yetti

Abone Ol Google News

Haftanın kapanış mücadelesinde Galatasaray, Yeni Malatyaspor’u konuk etti. Ligden düşmesi kesinleşen rakibi karşısında rotasyona giden Torrent, kadroda Pulgar ve Halil’e ilk onbirde forma verdi. Barış ve Morutan ise maç kadrosunda kendilerine yer bulmadı.

Haberin Devamı

Üstünlük kuramadılar

Mücadeleye ön bölgede uyguladığı presle başlayan Galatasaray, hücum konusunda başarısızdı. Berkan ve Taylan sık sık son bölgeye kadar çıkarken, Halil mevkiini kaybetti. Yeni Malatyaspor ise savunma güvenliğinden ödün vermezken, kontrataklarla da pozisyon aradı. 32. dakikada Halil ceza sahası içerisinde vurdu, top az farkla auta gitti. 39’da Babel gole çok yaklaştı, savunmada Awuku çizgiden çıkarttı. Galatasaray her ne kadar topa hakim olan taraf olsa da sonuç almaktan çok uzaktı. İki ekibin de birbirine üstünlük sağlayamadığı ilk 45 dakika 0-0’lık beraberlikle sonuçlandı.

15 dakika yetti

Galatasaray ikinci yarıya çok iyi başladı. Orta alanda daha iyi organize olan Sarı-Kırmızılılar hücumda da etkili olmayı başardı. Yeni Malatyaspor ise ilk yarıdaki disiplininden uzaktı. 51. dakikada Babel ceza sahasında önüne düşen topu ağlara göndermekte zorlanmadı: 1-0. 53’te ise Omar’ın ortasına Halil arka direkte kafayı vurdu ve fark ikiye çıktı: 2-0. Bu gollerle rahatlayan Galatasaray son bölümde tempoyu düşürdü.

Haberin Devamı

90 dakika boyunca, yaklaşık on beş dakika futbolun doğrularını sahaya yansıtan Sarı-Kırmızılılar sahadan

2-0 galibiyetle ayrılarak, üç puanı aldı.

YORUM YAZ