MENÜ

Bir kayıp daha

Abone Ol Google News

Ligde kötü günler geçiren Galatasaray, Altay’ı konuk etti. Art arda yaşanan puan kayıpları ile zirve yarışında geriye düşen Sarı- Kırmızılılar sahaya ideal 11'i ile çıktı.

Haberin Devamı

Dengede ilk yarı

Maçın ilk bölümünde önde oynayan ve pozisyon arayan Fatih Terim’in takımı istediği baskıyı kuramadı. Altay ise hızlı ataklarla rakibini üzerinde baskı kurmak istedi. İzmir ekibi bu ataklarının birinde 17. dakikada Pinares ile öne geçmeyi başardı. 0-1. Yediği golün ardında daha fazla hücum etmeye çalışan Sarı-Kırmızılılar'da 30’da Van Aanholt çıkarttı, Mohamed vurdu top yan direkten döndü. 34’te Feghouli ceza sahasına çıkarttı Halil tamamladı ve skora denge geldi. 1-1. Bu gol ilk yarının da skorunu belirledi.

Baskı galibiyet getirmedi

Galatasaray ikinci yarıya daha baskılı başladı. Gol için tüm riskleri alan Sarı-Kırmızılılar tüm hatları ile rakip yarı alandaydı. Altay ise ilk 45 dakikaya oranla daha fazla kendi yarı alanında kaldı. Rakip savunmayı bir türlü aşamayan Fatih Terim, 68’de üç oyuncu değişikliğine birden gitti. Terim Mohamed, Taylan ve Halil’i kenara alırken Diagne, Morutan ve Barış’ı oyuna dahil etti. 74’te Morutan uzaktan vurdu Altay savunmasına çarpan top kornere gitti. 80. Dakikada Diagne kornerden gelen topa kafayı vurdu top ağlara gitti. 2-1. 84. dakikada Berkan’ın topa müdahalesi sonrası VAR’a giden Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Bamba skora denge getirdi 2-2. Galatasaray bu golle iki puan daha kaybederek zirveden biraz daha uzaklaştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ