MENÜ

Bir Galatasaray klasiği

Abone Ol Google News

Ankaragücü ile son lig maçında 2-2 berabere kalan Galatasaray, Göztepe’ye konuk oldu. Orta alanda Selçuk’a forma veren Fatih Terim, savunmada da Donk- Marcao’yu tercih etti.

Haberin Devamı

Dengede ilk yarı

Mücadele tempolu başladı. Galatasaray uzun toplarla çıkarken, Göztepe kanatları kullanmayı tercih etti. 9. dakikada Göztepe’nin kullandığı korner sonrası, Jerome topu ceza sahası içinde önünde buldu. Başarılı oyuncu sert vurdu, top ağlara gitti: 1-0. Golden sonra ev sahibi takım rakip yarı alanında daha fazla göründü. 27’de ise kornerden gelen topu Selçuk içeri bıraktı, Babel vuruşunu yaptı, Gassama’ya çarpan top ağlara gitti: 1-1. 32. dakikada Feghouli ceza sahası sol çaprazından vurdu top auta gitti. İki takımın da savunmalarında yaptıkları hatalar ilk yarıya damga vurdu. Özellikle Göztepe hava toplarında Galatasaray’a şans tanımadı. Karşılıklı gollerle soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gidildi.

Göztepe istediğini yaptı

İkinci yarıda rüzgarı da arkasına alan Göztepe daha etkili oynamaya başladı. Yaş ortalaması yüksek Galatasaray’da ise orta alan iyice etkisizleşti. Fatih Terim’in takımı geri dönüşlerde zorlandığı gibi, hücumda da çoğalamadı. 61. dakikada Göztepe kendi yarı alanından çok hızlı bir şekilde kontraya çıktı. Serdar, topla beraber Galatasaray orta sahasını geçti ve sağdan bindiren Halil’i gördü. Halil ceza sahasında düzgün vurdu ve takımını öne geçirdi: 2-1. 78’de Gassama savunmanın arasına derinlemesine oynadı, Serdar ceza sahasında dokundu top yan direkten döndü. 78’de Feghouli pasını verdi, Falcao müsait pozisyonda çok kötü vurdu, top Beto’da kaldı. Özellikle ikinci yarıda mücadele etmeyen, hiçbir varlık gösteremeyen Galatasaray, bu sezon bir çok maçtaki performansını tekrar etti. Göztepe rakibini 2-1 mağlup ederek hak ettiği üç puanı aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ