MENÜ

Beraberlik ikisine de yaramadı

Abone Ol Google News

Ligde kötü gidişe ‘dur’ demek isteyen Galatasaray, Başakşehir’i konuk etti. Fatih Terim’in cezasının devam ettiği karşılaşmada, sakatlığı düzelen Marcao ilk on birde forma giyerken, kalede İsmail şans buldu. Halil ve Morutan da uzun bir sürenin ardından maça başlayan kadroda kendilerine yer buldular.

Haberin Devamı

Okaka’dan harika gol

Mücadeleye iki takım da tempolu başladı. Orta alanı çabuk geçen iki ekip de topu ileri taşımakta zorlanmasa da ceza alanına girmekte başarılı olamadılar. Galatasaray ilk on beş dakika topla daha fazla oynasa da Başakşehir dengeyi kurmakta zorlanmadı. 20. dakikada Okaka altı pasta topu Marcao’dan kurtardı ve seken topu röveşatayla ağlara gönderdi: 0-1. Bu golün ardından Galatasaraylı oyuncular oyun disiplininden koptular. Etkisiz ataklarla rakibinin üzerine giden Sarı-Kırmızılılar, bir hayli fazla pas hatası yaptı. 41. dakikada Kerem, Diagne’ye adeta ‘alda at’ dedi. Golcü oyuncu müsait pozisyonda topu auta gönderdi. Galatasaray bu fırsatı değerlendiremeyince ilk 45 dakika Başakşehir’in 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Haberin Devamı

Son vuruş olmayınca

İki takım da bu devreye değişiklik yapmadan başladı. Temponun düşük olduğu ikinci yarıda Başakşehir topa daha fazla hakim olsa da kendi yarı alanında kontrollü bir oyunu tercih etti. Maça ilk müdahale 52. dakikada iki değişiklik yapan Emre Belözoğlu’dan geldi. Buna karşılık olarak Galatasaray 66’da 4 değişiklik birden yaptı. Bu andan itibaren tempo artarken, Galatasaray daha fazla ileri çıkmaya başladı. 82’de Marcao ceza sahası içerisinde vurdu, top bir auta gitti. 87’de Mohamed kornerden gelen topa kafayı vurdu ve skora denge geldi: 1-1. İkinci yarıda birkaç kez kaleyi yoklayan Galatasaray bunlardan sadece birini sonuçlandırabildi. Haftalardır bitiricilik sorunu yaşayan Fatih Terim’in takımı bu duruma bir çare bulabilseydi, istediği neticeyi de alabilirdi. Zorlu mücadele karşılıklı gollerle 1-1 tamamlanırken, bu sonuç iki takımı da mutlu etmedi.

YORUM YAZ