MENÜ

Baskıya karşı tedbir olacak

Abone Ol Google News

Zorlu geçmesi beklenen Samsunspor deplasmanından 2-0’lık galibiyetle dönen Galatasaray önemli bir virajı daha kayıpsız geçmeyi başardı. Haftalardır çeşitli nedenlerle eksik bir kadro ile mücadele eden SarıKırmızılılar’da, Okan Buruk gerek sahaya sürdüğü 11 gerekse oyun içerisindeki müdahaleleri ile bu başarıda önemli bir paya sahip. Art arda gelen galibiyetlerde en dikkat çeken nokta ise Galatasaray’ın takım savunmasındaki başarısı oldu. Orta alan ve savunmadaki yardımlaşma ve alan paylaşımı Buruk’un takımının kalesinde az gol görmesini sağlayan etkenlerin başında geliyor.

Haberin Devamı

Kazanarak moral buldular

Sarı-Kırmızılılar’ın bu haftaki rakibi Başakşehir son haftalarda daha derli toplu bir görüntü çiziyor. Konuk takım, Çağdaş Atan’la henüz sorunlarını tam anlamı ile çözemese de son iki lig maçında alınan galibiyetin onlara moral verdiği kesin. Daha önce çalıştırdığı takımlarda Galatasaray’a ciddi sorunlar yaşatan Atan’ın bu mücadelede de ekstra tedbirler alması sürpriz olmaz.

İç saha büyük avantaj

Okan Buruk’un ise bu maçta da alışılmış orta alan baskısından ve ısrarlı hücum oyunundan vazgeçmesini beklemiyorum. Bu da maçın temposunun yükselmesine neden olacaktır. Bu sezon kendi evinde oynadığı hemen hemen her maçta rakiplerine baskı kurmakta zorlanmayan Galatasaray, Başakşehir karşısında da sahaya büyük bir avantajla çıkacak. Buruk ve öğrencileri taraftar desteğiyle beraber baskılı ve disiplinli oyununu 90 dakikaya yayarsa 3 puanı almaları zor olmaz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ