MENÜ

Başkan yine kafa karıştırıyor

Abone Ol Google News

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz şüphesiz futbol camiasının en çok konuşulan isimlerinin başında geliyor. Göreve geldiği günden bu yana yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Cengiz hız kesmeyecek gibi görünüyor. Özellikle son dönemde transfer konusundaki açıklamaları hem biz spor medyasının hem de taraftarların kafasını karıştırmış durumda.

Haberin Devamı

Top kimde bilemiyoruz

Sayın başkan her ne kadar açıklamalarının ardından, “Ben onu kast etmedim, sakın yanlış anlamayın” gibi düzeltmeler yapsa da bu durum olayları daha da karmaşık hale getiriyor. Örneğin transfer konusunda top yönetimde mi, teknik heyette mi bilemiyoruz. Florya’dan kendilerine transfer için bir imza talebi geldi mi, gelmedi mi muamma. Hele Gomis konusu tam bir girdap.

Tarihini bilmiyor olamaz

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Erkek basketbolda Fenerbahçe karşısında alınan galibiyet sonrası, “Aslında söze bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik diyerek başlardım ama... Bugün maça gelen 9 bin taraftarımız 20 yıllık basketbol tarihimizdeki çok önemi anlardan birine tanıklık etti” demesini açıklayabilecek bir söz yok. Sonuçta bir Galatasaray başkanının Galatasaray’ın vizyonunu ve yönettiği kulübün tarihini bilmediğini söylemek ayıp olur!

Haberin Devamı

O madde var mı, yok mu?

Sayın Cengiz’in son olarak, “Ozan Kabak‘ın sözleşmesinde 7.5 milyon Euro serbest kalma maddesi olduğunu biz de İngilizler teklif yapınca öğrendik” dediğinin iddia edilmesi, sonra da bunun düzeltilerek, “Teklifler var ama satmayacağız” açıklaması da bu yaştaki bir oyuncuyu bu şekilde gündemde tutması açısından pek doğru gözükmüyor. Diğer yandan da Ozan’ın sözleşmesinde serbest kalma maddesi olup olmadığını umarım sayın başkan detaylı analiz etmiştir. Zira benim araştırmalarıma göre böyle bir madde yok.

Artık bir analiz yapmalı

Öyle görünüyor ki Sayın Cengiz gündemde kalmaya devam edecek. Ortaya çıkan tablo gösteriyor ki, başkanın her konuşmasının ardından kendisi konuşuluyor, konuşulmaya da devam edecek. Fakat bu durumun yönetim - Florya ve taraftar bütünlüğüne zarar verip vermediği iyi analiz edilmeli. Tabii ki bu durumun analizini yapacak kişi Mustafa Cengiz ve yönetim kuruludur.

YORUM YAZ