MENÜ

Başarılarla dolu

Abone Ol Google News

2022 yılını büyük çalkantılarla geçiren Galatasaray hem idari hem de sportif anlamda son derece başarısız oldu. Burak Elmas’ın başkan olduğu dönemde 2021-2022 sezonunu 13. sırada tamamlayan Sarı-Kırmızılılar, 2022 yılında seçime gitti. Eşref Hamamcıoğlu’nu 135 oy farkla geçen Dursun Özbek başkanlık koltuğuna oturmayı başardı. Özbek ve yönetimi Okan Buruk’u takımın başına getirirken yaptığı transferlerle yeni sezon için iddialı bir kadro kurdu. Icardi, Mertes, Torreira, Oliveira, Abdülkerim gibi isimlerle sözleşme imzalayan Galatasaray’ın çehresi tamamen değişti. Sezon başında oynanan futbol ve alınan sonuçlar nedeniyle eleştirilen Cim Bom’da hedefteki isim Okan Buruk’tu. Öte yandan büyük umutlarla transfer edilen Icardi de ilk döneminde beklentileri karşılayamadı.

Haberin Devamı

Psikolojik üstünlüğü eline geçirdi

Bu süreci 2022 yılının son döneminde atlatmayı başaran Aslan, 2023 yılında formunun zirvesine çıktı. Ocak ayının başında Kadıköy’de oynanan karşılaşmada Fenerbahçe’yi 3-0 yenen Buruk’un öğrencileri lige tam anlamıyla ağırlığını koyarken şampiyonluk şarkıları da yüksek sesle söylenmeye başladı. Yıldız oyuncuların forma girmesi ile büyük bir çıkış yakalayan Okan Buruk’un takımı yakaladığı 14 maçlık seri ile liderlik koltuğuna yerleşen Galatasaray psikolojik üstünlüğü de eline geçirdi. Konya deplasmanında alınan 2-1’lik yenilgi ile uzun bir aranın ardından mağlubiyetle tanışan Sarı-Kırmızılılar birkaç hafta sonra önce Karagümrük ile 3-3 beraber kaldı ardından da Beşiktaş’a 3-1 yenilmekten kurtulamadı. Kaybedilen puanlar sebebi ile bir panik havası yaşansa da kalan altı maçta hata yapmayan Aslan 2022-2023 yılını şampiyon tamamlamayı başardı.

Haberin Devamı

Vaatleri yerine getirdiler

Güçlü bir kadro kurarak şampiyonluk ipini göğüsleyen Dursun Özbek ve yönetimi bir yandan da seçim öncesinde söz verdiği projeleri de hayata geçirmek için yoğun çaba harcadı. Başta Riva ve Florya için yeni anlaşmalar yapan Özbek, Kemerburgaz tesislerini bir an önce bitirebilmek adına önemli bir çaba gösterdi. Tesislerin temelini atan Galatasaray uzun zamandır konuşulan fakat bir türlü başlanamayan bir projeyi de hayata geçirme adına büyük bir adım attı. Özbek’in Galatasaray Adası’nı da tekrar eski haline getirip kullanıma açması da önemli başarılarından biri oldu.

Eleştiriler yükseldi

Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan Galatasaray’da başta Erden Timur ve yönetim olmak üzere çok önemli bir transfer operasyonu başlatıldı. Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için üç ön eleme maçına çıkmak zorunda olan Galatasaray sezonu erken açmak zorunda kaldı. Okan Buruk’un takımımı, Zalgiris, Ljublijana ve Molde’yi elemeyi başarsa da bu maçlarda ortaya konulan futbol eleştirilere neden oldu. Zaha, Ziyech, Tete, Sanchez, Angelino, Ndombele gibi yıldızların transfer sezonunun son günlerinde takıma katılması nedeniyle bir türlü ritmini bulamayan Galatasaray’da yönetim de eleştirelerden nasibini aldı. Lige de Kayseri beraberliği ile başlanınca bu eleştirilerin de dozajı yükseldi.

Beklenmedik kayıp…

Şampiyonlar Ligi’nde son derece zorlu bir grupta mücadele edecek olan Galatasaray’ın rakipleri Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag oldu. Gruba kendi evinde Kopenhag beraberliği ile başlayan Cim Bom, beklemediği bir puan kaybı yaşadı. İngiltere’de Manchester’ı mağlup ederek bir üst tur için umutlarını sürdürdü. Fakat üst üste alınan iki Bayern yenilgisinin üzerine bir de Manchester’la beraber kalan Buruk ve öğrencileri Kopenhag ile adeta final maçına çıktı. Danimarka’da rakibine 1-0 yenilen Galatasaray grubu üçüncü tamamlayarak yoluna Avrupa Ligi’nde devam etme hakkı kazandı. 2023 yılında ligde çıktığı 17 maçtan 14 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan Okan Buruk’un takımı 44 puan toplayarak Fenerbahçe ile zirveyi paylaşmayı başardı. 2023 yılında şampiyon olan Galatasaray yine aynı yılı şampiyonluğun en büyük adayı olarak tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ