MENÜ

Başarı için uyum şart

Abone Ol Google News

Geçtiğimiz yılın şampiyonu Galatasaray bu sezonun da en büyük şampiyon adayı olarak sezona başladı. Zirvedeki rakiplerinin inişli çıkışlı performansları Sarı- Kırmızılılar için ‘en kolay şampiyonluklardan biri olur’ yorumları yapılmasına neden oldu. Fakat futbol bir kez daha gösterdi ki maç sahada kazanılıyor. Yapılan transferlerden beklenen verimin alınamaması, uzun süreli sakatlıkların yaşanması, teknik ekibin formsuzluğu ve hakem hataları Galatasaray’ı ilk dört sıranın dışına attı.

Haberin Devamı

İşleri çok daha zor

Yapılması gereken şey ise geçtiğimiz dönemden ders çıkartılması. Artık Türkiye’de hiçbir takım sadece ‘yıldız oyuncu’ diye gidip kafa ve beden olarak futbolu bırakmış isimlere milyon eurolar veremez. Örneğin Falcao transferi. Sırf taraftara hoş görünmek için getirilen futbolcuların açtığı mali yarayı kapatmak artık her zamankinden zor. Yönetimin her zamankinden çok kendi içinde ve Florya ile uyumlu olması gerekiyor. Bugün görünen tabloda ise yönetim ne kendi içinde ne Florya ile uyumlu değil. Böylesine kritik bir transfer döneminde öncelikle bu sorun çözülmeli. Aksi takdirde yine hayal kırıklığı yaşanacaktır. Galatasaray Başkanı ve yönetimi bu anlamda çok güçlü olmak zorunda.

Haberin Devamı

Lider oyuncusu yoktu

Galatasaray’da bu sezon görünen en büyük eksiklerden biri de lider bir oyuncunun takımda olmayışıydı. Böyle bir oyuncunun mutlaka kazandırılması gerekiyor. Sorumluluk alan, takımını benimsemiş karakteri yüksek isimler takıma kazandırılmalı. Öte yandan şu an kadroda bulunan aidiyet duygusu olmayan, mental sorunlarının yanı sıra sürekli sakatlanan futbolcularla yolların ayrılması kaçınılmaz. Tabii ki burada isim vermek mümkün ama Galatasaray’da bu tanıma uyan oyuncular belli. Burada Fatih Terim’in listesini ekonomik koşullar doğrultusunda belirlemesi gerekiyor. Florya’nın da bu listede hata yapma lüksü yok. Zaten transfer edilecek ve gönderilecek isimlerin çok önceden belirlendiği şüphesiz. Geçmiş transfer dönemlerinde yaşanan ciddi fikir ayrılıkları tekrar edilirse Galatasaray büyük zarar görecektir.

YORUM YAZ