MENÜ

Başakşehir istediğini aldı

Abone Ol Google News

Haftanın en kritik maçında Başakşehir ve Galatasaray karşı karşıya geldi. Son haftalarda kaybettiği puanlarla zirve yarışında ağır yara alan Galatasaray, 'tamam' ya da 'devam' niteliğinde bir karşılaşmaya çıktı. Fatih Terim zorlu sınav öncesi kadroda sürpriz yapmadı. Okan Buruk ise Demba Ba'yı yedek soyundururken, Robinho'ya ilk onbirde şans verdi.

Haberin Devamı

Baskı golü getirmedi

Başakşehir önde baskı ile başladı, Galatasaray savunmadan çıkmakta zorlandı. Galatasaray 10. dakikadan itibaren baskıyı kırdı ve oyunda dengeyi sağladı. 33. dakikada Emre Akbaba ceza sahası içerisinde vuruşunu yaptı, kaleci Mert gole izin vermedi. 45'te Saracchi sert vurdu, Mert kornere çeldi. Galatasaray ilk yarıdaki baskılı oyununa rağmen golü bulamadı.

Tempo yükseldi

Okan Buruk ikinci yarıya Robinho-Demba Ba değişikliği ile başladı. 48. dakikada Demba Ba ceza sahası içerisinde kafayı vurdu, Okan topu kontrol etti. 50. dakikada Clichy içeri çıkarttı, Demba Ba altı pastan topu auta attı. 51'de İrfan Can ortaladı, Aleksic kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0. 68'de ise bu dakikaya kadar her anlamda aksayan Galatasaray'da, Saracchi çevirdi Emre Akbaba kale ağzında tamamladı ve skora denge geldi: 1-1. 84'te Emre pasını verdi, Onyekuru çaprazdan vurdu Mert bir kez daha gole izin vermedi. Tempolu ve çekişmeli geçen mücadele karşılıklı gollerle 1-1 tamamlandı. Bu sonuçla Başakşehir istediğini alırken, Galatasaray'ın şampiyonluk umutları tükendi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ