MENÜ

Ayakta kalan kazanır

Abone Ol Google News

Hafta içerisinde Avrupa Ligi mücadelesinde Sparta Prag’ı 3-2 yenen Galatasaray’da keyifler yerinde. Sarı-Kırmızılılar’da olumlu bir hava takıma hakimken yoğun maç temposunun beraberinde yorgunluğu da getirdiğini unutmamak lazım. Fakat Okan Buruk ve öğrencileri için Ankaragücü karşısında yorgunluktan çok Eryaman Stadı’nın zemini en büyük sorun olarak görünüyor.

Haberin Devamı

İşleri kolay değil

Oyuncu sağlığını tehdit eden bir zeminde oynanacak 90 dakikada iki takım oyuncularının işi hiç de kolay olmayacak. Ev sahibi takım son birkaç günde saha bakım çalışmalarını artırsa da gelen bilgiler iç açıcı değil. Açıkçası böylesi zeminlerde oynanan müsabakalarda taktikten, teknikten ve futboldan konuşmak mümkün değil. Ayakta kalan, fizik kalitesi daha iyi olan taraf istediğini alacaktır.

Daha sabırlı oyun

Bu nedenle Okan Buruk’un tempoyu çok yükseltmesini bekliyorum. Sarı-Kırmızılılar daha sabırlı, aceleci olmayan bir hücum organizasyonu benimseyecektir. Zirve yarışında hata yapmak istemeyen Galatasaray, bu deplasmandan da 3 puanla dönerse şampiyonluk adına çok büyük bir adım atmış olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ