MENÜ

Atamazsan kazanamazsın

Abone Ol Google News

Milli arada koronavirüs ve sakatlıklardan bir hayli fazla canı yanan Galatasaray, Kayserispor’u konuk etti. Elindeki kadrodan en ideal olanı sahaya sürmeye çalışan Fatih Terim, Oğulcan’a ilk kez ilk onbirde forma verdi.

Haberin Devamı

İlk yarıda fark kaçtı

Galatasaray ilk düdükle topun kontrolünü ele geçirdi. Takım olarak sahaya iyi yayılan Sarı-Kırmızılılar, rakip kaleye gitmekte zorlanmadı. Fatih Terim’in takımı Taylan, Feghouli ve Emre Kılınç’la, Kayserispor’u kendi yarı alanına ittirdi. 10’da Emre Akbaba altı basta karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı, Lung gole izin vermedi. Bir dakika sonra Linnes’in pasında Feghouli vurdu, top Lung’da kaldı. Galatasaray peş peşe çok net fırsatlardan yararlanamadı. Sahanın tek hakimi olan Aslan, gol aramaya devam etti. 15’te Emre Akbaba ceza sahasında sert vurdu, savunmaya çarpan top kornere gitti. 19’da Emre Kılınç serbest vuruştan ortaladı, Diagne kafayı vurdu, Lung kornere tokatladı. 21 ve 25’te iki net fırsat daha yakalayan Terim’in takımı skoru değiştiremedi. İlk 45 dakikada doğru organizasyon ve futbolla hücum eden Galatasaray, Lung’u aşamadı.

Haberin Devamı

Skoru koruyamadılar

Kayserispor’da sakatlanan kaleci Lung’un yerine İsmail Çipe oyuna girdi. Bu devre de benzer bir oyun vardı sahada. Galatasaray yine golü arayan taraftı. 63’te Muğdat’ın Linnes’e yaptığı müdahaleye, hakem ‘VAR’ sonrası penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Diagne takımını öne geçirdi: 1-0. 71’de Campanharo ceza sahası dışından vurdu ve skora denge geldi: 1-1.

Kayserispor maçtaki ilk isabetli şutunda golü buldu. Beraberlik golünden sonra oyunda tempo düştü. Galatasaray baskın oyununda sorunlar yaşamaya başladı. 81’de Emre Taşdemir ortaladı, Diagne kafayı vurdu, İsmail son anda kurtardı. Kalan bölümde gol olmadı ve Galatasaray 1-1’lik beraberliğe razı oldu.

YORUM YAZ