MENÜ

Aslandan ilk kayıp

Abone Ol Google News

Süper Lig’in 3. haftasında Galatasaray, Kasımpaşa’ya konuk oldu. Fatih Terim hafif sakatlıkları bulunan Taylan ve Feghouli’yi yedek soyundururken, Morutan ve Barış’a ilk onbirde şans verdi.

Haberin Devamı

Morutan etkili oynadı

Mücadele son derece temposuz başladı. İlk 20 dakikalık bölümde iki takım da herhangi bir oyun şablonu ortaya koyamadı. Galatasaray bu bölümden sonra oyundaki hakimiyetini artırdı. 22. dakikada Cicaldau ceza sahası içinde vurdu, kaleci son anda çıkarttı. 27. dakikada ise Kerem soldan ortaladı, Diagne kale ağzında net fırsattan yararlanamadı. 32’de ise Morutan ceza sahası içine oynadı, Cicaldau tamamladı ve top ağlara gitti: 0-1. Ataklarını sıklaştıran Galatasaray’da 38. dakikada Morutan’ın kaleciden dönen şutunu, Kerem tamamladı ve fark ikiye çıktı: 0-2. İlk yarının uzatma anlarında ise Kasımpaşa ilk tehlikeli atağında Jörgensen’in ayağından golü buldu: 1-2. Galatasaray ilk bölümdeki tutukluğunu üzerinden attıktan sonra kendi oyununu rakibine kabul ettirirken, Morutan’ın da etkili performansı sonrası soyunma odasına 2-1 önde gitti.

Haberin Devamı

Oyundan düştüler

Galatasaray ikinci devreye kötü başladı. Temposunu kaybeden ve oyun anlayışından uzaklaşan Sarı-Kırmızılılar orta sahada çok fazla açık verdi. Kasımpaşa ise daha derli toplu ve çabuk ataklarla Galatasaray savunmasını zorladı. 66. dakikada Taylan’ın hatası sonrası Umut topu kaptı ve takımına beraberliği getiren golü attı: 2-2. Terim her ne kadar değişikliklerle kötü tabloyu değiştirmek istese de, Sarı-Kırmızılı oyuncularda yorgunluk belirtileri artmaya başladı. Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takım da gol bulamayınca mücadele 2-2’lik beraberlikle tamamlandı. İlk yarının belirli bölümlerinde etkili olan, fakat ikinci yarıda hiçbir varlık gösteremeyen Galatasaray bu sonuçla bir puana razı oldu.

YORUM YAZ