MENÜ

Aslan'a derslik prova

Abone Ol Google News

Son şampiyon Galatasaray, 2023-2024 sezonunun ilk hazırlık maçında Hull City ile karşı karşıya geldi. Kocaeli Stadyumu’nda oynanan mücadeleye Sarı Kırmızılılar genç ve tecrübeli isimlerinin karışımından oluşan bir 11 ile sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Pres sonuç getirdi

Galatasaray mücadeleye tempolu başladı. Orta alanda uyguladığı presle rakibine fırsat tanımayan Okan Buruk’un ekibi art arda pozisyonlara girdi. Kanatları da etkili kullanan Sarı-Kırmızılılar her geçen dakika baskısını arttırırken aradığı golü 28. dakikada buldu. Mertens’in ortasına Emin ceza alanında kafayı vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-0. Bu golden iki dakika sonra ise Berkan’ın golü ile fark ikiye çıktı: 2-0. Buruk’un öğrencileri peş peşe bulduğu gollerle rahatlarken Hull City oyun disiplininden iyice koptu. 35’te Dubois son çizgiye inip içeri çıkarttı, Kaan tamamladı ve skor 3-0’a geldi. İlk yarının uzatma anlarında bu kez Hull golü buldu: 3-1. Bu skor aynı zamanda ilk 45 dakikanın da sonucunu belirlerdi.

Sınıfta kaldılar

İkinci yarıya 5 değişiklikle başlayan Galatasaray 60’tan sonra da hamlelerde bulundu. Hull City de bu devreye tam 10 değişiklikle başladı. 70. dakikadan itibaren maçta tempo düşse de İngiliz ekibi son 10 dakikada fırtına gibi esti. Konuk takım 83’te Christe ile farkı bire indirdi: 2-3. Bu golden bir dakika sonra ise Slater skora denge getirdi: 3-3. Hull bu golle de yetinmedi. Basit hatalar yapan Galatasaray’a karşı fişi çeken isim 86’da Estupinan oldu: 3-4. Galatasaray 3-0 öne geçtiği karşılaşmada rakibine son dakikada teslim olarak sahadan 4-3’lük yenilgi ile ayrıldı. İlk 45 dakikada sınıfı geçen Buruk’un takımı ikinci devrede teslim oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ