MENÜ

Aslan turladı

Abone Ol Google News

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur mücadelesinde Galatasaray, Darıca Gençlerbirliği’ni konuk etti. Son haftalarda oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla önemli bir çıkış yakalayan Sarı-Kırmızılılar bu mücadelede beklendiği gibi rotasyona gitti. Hem hastalıktan dönen hem de fazla forma şansı bulamayan oyuncularını sahaya süren Fatih Terim tercihleri ile sürprize izin vermedi. Beklendiği gibi maça iyi başlayan Galatasaray, rakip yarı alana yerleşti. Sarı-Kırmızılılar her ne kadar baskın bir oyun ortaya koymasa da sahanın hakimiydi. Zaman zaman antrenmanları aratan bir tempoya dönen karşılamada 11. dakikada Şener ceza sahası içerisinde vurdu top üstten auta gitti.

Haberin Devamı

Belhanda vurdu...

13'te Ali Yavuz vurdu top üst direkten çıktı. 26. dakikada ise Arda altı pasta yüzde yüzlük bir pozisyondan yararlanamadı. İlk yarının son bölümünde maçta iyice tempo düşse de 44. dakikada Sekidika ceza sahasında rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Belhanda düzgün vurdu ve takımını öne geçirdi. 1-0. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Haberin Devamı

Darıca’nın çabası yetmedi

İkinci yarıda benze bir tempoda başladı. Galatasaray topa hakim olan ve golü arayan taraftı. Darıca Gençlerbirliği 80’den sonra daha cesur ataklar yapmaya başladı. Konuk takım bu bölümde bir çok duran top fırsatı yakaladı. Bu ataklar da sonuç vermeyince Galatasaray sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı ve bir üst tura yükseldi.

YORUM YAZ