MENÜ

Aslan son viraja hazır

Abone Ol Google News

Sezonun ikinci yarısında çok iyi bir performans ortaya koyan Galatasaray, art arda aldığı galibiyetlerle şampiyonluğun en büyük adaylarından biri haline geldi. Fatih Terim’in takımın aksayan bölgelerine müdahalesi ve formsuz oyuncuların forma girmesi bu yükselişin en büyük etkenleri oldu. Uzun bir aranın ardından sahaya inen Terim’in takımı son derece sıkı bir çalışma süreci geçirdi. Sarı-Kırmızılılar adeta sezon başı kampı yaptı. Futbolcuların gerek fizik kondisyon, gerekse mental olarak kalan sekiz haftaya hazır olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Galatasaray’daki tek sorun ise Marcao’nun sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek olması. Fatih Terim’in bu bölgede Donk’un yanında Ahmet’e forma vermesi muhtemel. Bu ikilinin performansı maçın skoruna da direkt etki edecektir. Sarı-Kırmızılılar, Trabzonspor’un kazandığı haftada hata yapmak istemiyorsa sakin kalıp 90 dakikayı 11 kişi tamamlaması gerekiyor. Aksi takdirde işleri bir hayli zor olur.

Ön plana kim çıkar?

Lige verilen ara öncesi form tutmaya başlayan Falcao fizik olarak iyi durumda. Yıldız oyuncu bu zorlu deplasmanda takımının en büyük kozu olacaktır. Falcao bu maçta her zamankinden daha çok iş yapmak zorunda.

Haberin Devamı

Kısa mesaj

Luyindama’dan sonra Marcao’nun da sakatlanması Galatasaray’da savunmanın yeniden kurulmasına neden oldu. Hatta öyle ki orta sahanın yapılanması dahi değişime uğrayabilir. Fatih Terim’in öğrencileri 3 puanı almak istiyorsa takım halinde savunmayı iyi yapmak zorunda.

YORUM YAZ