MENÜ

Aslan son nefeste

Abone Ol Google News

Hafta içerisinde Türkiye Kupası mücadelesinde Alanyaspor’a elenen Galatasaray, Kasımpaşa’yı konuk etti. Rotasyona giden Fatih Terim, Taylan, Etebo, Onyekuru ve Donk’u yedek bıraktı.

Haberin Devamı

Şutlar tehlike yarattı

Son derece kötü hava ve zemin şartlarında oyanan mücadeleye Galatasaray iyi başladı. 5’te Kerem kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı, Ertuğrul topu kornere çeldi. 8’de ise Emre Kılınç kaleyi denedi, Ertuğrul bir kez daha kornere tokatladı. Kötü zemin şartlarını göz önüne alan Galatasaray uzaktan attığı şutlarla ilk bölümde Kasımpaşa kalesini bir hayli zorladı. 9’da Etebo sert vurdu, kaleci bir kez daha kornere çeldi. Köşe vuruşundan gelen ortaya Mohamed kafayı vurdu, Kerem kale ağzında tamamladı ve takımını öne geçirdi: 1-0. 26’da Sarı-Kırmızılılar bir kez daha uzaktan denedi, Ertuğrul yine başarılıydı. Pas yapmanın ve organize bir atak geliştirmenin zor olduğu ilk 45 dakikada Galatasaray uzaktan şutlarla gol aradı. Kerem’in golü ile soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Haberin Devamı

Değişikler katkı yaptı

Kasımpaşa ikinci yarıya golle başladı. 51’de yan topta boşa çıkan Muslera’nın hatasını Thelin affetmedi ve topu ağlara gönderdi: 1-1. Golden sonra konuk takım daha önde basarak, Galatasaray’ın pas yapmasını engelledi. Sarı-Kırmızılılar ilk yarıdaki şut denemelerini yapamayınca, tehlike yaratamadı. 72’de Fatih Terim üç değişiklikle oyuna müdahale etti. 89’da Onyekuru kalecinin müdahalesi sonrası yerde kalınca, hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Mohamed sert vurdu ve skor 2-1’e geldi. Fatih Terim yaptığı müdahalelerle takımını oyuna tekrar dahil edince, Sarı-Kırmızılılar sahadan 2-1 galip ayrılarak çok kritik bir üç puan aldı.

YORUM YAZ