MENÜ

Aslan sezonu galibiyetle açtı

Abone Ol Google News

İlk resmi maçını 20-21 Temmuz'da PSV ile Şampiyonlar Ligi 2. Turu'nda oynayacak olan Galatasaray hazırlık sınavında Dinamo Bükreş'i ağırladı. Cim Bom yeni transferi Aytaç Kara'nın biri frikikten, diğeri de penaltıdan olmak üzere attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Oldukça nemli ve sıcak havada başlayan maçın ilk bölümünde Galatasaray daha önde oynamaya çalıştı. Bunda başarılı olan Sarı- Kırmızılılar hem topun kendilerinde kalmalarını sağladı hem de rakibini kendi yarı alanında tuttu. 20. dakikada Feghouli ceza sahasında Babel’e oynadı. Tecrübeli oyuncunun şutunu kaleci çıkarttı. 37'de Aytaç serbest vuruştan direkt kaleyi düşündü ve top ağlara gitti: 1-0. İlk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan pas trafiğinde başarılı olan Galatasaray soyunma odasına 1-0 önde gitmeyi başardı.

Mücadeleyi bırakmadılar

Dinamo Bükreş ikinci yarıya golle başladı. 49'da Alpaslan’ın hatası sonrası Nemec, Berk’i mağlup etti ve skora dengeyi getirdi: 1-1. 61'de Sekidika ceza sahası içerisinde rakibinin müdahalesi sonrası yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı Aytaç kullandı ve takımını bir kez daha öne geçirdi: 2-1. Bu golden sonra oyunun kontrolünü yine eline alan Fatih Terim’in öğrencileri Ali Yavuz, Yunus ve Arda ile hücumda etkili ataklar gerçekleştirdi. Yoğun antrenman temposuna ve zorlu hava koşullarına rağmen Galatasaray ilk hazırlık maçında iyi bir görüntü sergiledi. Rakibini 2-1 mağlup eden Cim Bom hak ettiği bir galibiyet aldı.

Haberin Devamı

Mohamed korkuttu!

Mücadelenin 4. dakikasında ceza sahası içi sol çaprazından yaptığı vuruşun ardından rakip savunmacının darbesiyle yerde kalan Mostafa Mohamed oyuna devam edemedi. Maçın hemen ardından yapılan açıklamada, Mısırlı yıldızın sol dizinde herhangi bir bağ yaralanmasına rastlanmadığı duyuruldu.

Dikkat çeken yeni isimler

Berk Balaban: Kalede güven verdi, ayaklarına hakimdi. Soğukkanlı olması oldukça önemliydi. Yenilen golde de yapabileceği pek bir şey yoktu.

Alpaslan Öztürk: Fizik kalitesi ve mücadelesi ile dikkat çekti. Yenen golde hata yapan Alpaslan sonrasında toparlandı ve başarılı bir oyun ortaya koydu.

Aytaç Kara: Galatasaray’ın yeni transferi Aytaç orta alanda iyi işler yaptı. Fizik olarak iyi durumda olan Aytaç arkadaşlarıyla da uyumluydu. İki gol atarak galibiyette büyük pay sahibi olan tecrübeli oyuncu son derece iyi bir başlangıç yaptı.

Ali Yavuz Kol: Fizik olarak iyiydi. Oyuna girdikten sonra oldukça hareketliydi, rakip savunmayı da yıprattı.

YORUM YAZ