MENÜ

Aslan şans tanımadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezonun ikinci yarısı için çalışmalarını Antalya’da sürdüren Galatasaray, ilk hazırlık maçında Rumen takımı Viitorul Constanta ile karşılaştı. Fatih Terim, Hagi’nin yöntemindeki rakibi karşısına ilk yarıda fazla şansı bulamayan oyuncuları ile sahaya çıktı. Hagi’nin oğlu Ianis’in sahaya ilk on birde çıktığı mücadelenin ilk yarısı genellikle orta alan mücadelesi ile geçti. Atağa çıktığı pozisyonlarda kritik pas hataları yapan Galatasaray, kırk beş dakika boyunca ciddi bir gol girişiminde bulunumadı. Viitorul Constanta ise savunmasını önde kuran rakibi karşısında savunmanın arkasına atılan toplarla pozisyon aradı. İlk yarı boyunca iki ekip de skoru değiştiremeyince soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gidildi.

Aslar devreye girdi

İkinci yarıya iki takım da farklı kadrolarla çıktı. Galatasaray etkili silahları ile devreye başlayıca oyunun üstünlüğünü de eline geçirdi. Rakip yarı alana daha etkili ataklarla gelen Terim’in takımında Rodrigues, Mariano ve Ndiaye ile bir hayli istekliydi. 60. dakikada Rodrigues ile golü bulan Galatasaray skor üstünlüğünü eline geçirdi: 1-0. 67’de ise Belhanda’nın ceza alanına gönderdiği topu Rumen savunmasından Razvan kendi kalesine gönderdi: 2-0. Maicon ön liberoda Hakan Balta’nın uzun bir aranın ardından formaya kavuştuğu maçta Galatasaray’ın ikinci yarıdaki futbolu sınıfı geçti. Mücadelede dikkat çeken diğer bir ayrıntı da Maicon’un dahil olduktan sonra ön liberoda görev yapmasıydı. Terim’in, başarılı oyuncuyu mecbur kaldığında orta alanda değerlendirmesi muhtemel. Hazırlık maçı olmasına karşın oyun disiplininden kopmayan ve tempoyu düşürmeyen Galatasaray mücadeleden 2-0’lık galibiyetle ayrıldı.

253 gün sonra Balta sahada

Teknik direktör İgor Tudor tarafından sezon başında kadroda düşünülmeyen ancak Fatih Terim’in gelişiyle birlikte yeniden A Takım’a geri dönen Hakan Balta, dünkü mücadelede sahne aldı. Hakan, ikinci yarıda oyuna dahil olurken kaptanlık pazubandını da taktı. 253 gün sonra formayı giyen deneyimli stoper, son maçını 6 Mayıs 2017’de Kasımpaşa karşısında oynamıştı.

Hagi’nin oğlu Ianis de sahne aldı

Fiorentina’nın kadrosunda yer alan Hagi’nin oğlu Ianis, İtalyan kulübünden alınan özel izinle Viitorul’la idmanlara çıkıyordu. Hagi’nin oğlu, dün 10 numaralı formasıyla Sarı-Kırmızılılar’a karşı sahne aldı. Tıpkı babası gibi son derece teknik bir oyuncu olan 19 yaşındaki yıldız adayının tek eksiği ise fizik olarak yetersizliğiydi.

YORUM YAZ