MENÜ

Aslan rahat kazandı

Abone Ol Google News

Son iki resmi maçında Denizlispor ve Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup eden Galatasaray, Konyaspor’a konuk oldu. Sarı-Kırmızılı takımda Fatih Terim, Marcao’nun yokluğunda Donk-Ahmet ikilisine forma verdi.

Haberin Devamı

Emre Akbaba etkisi

Konyaspor ilk on dakikalık bölümde oyunu ön bölgede oynamaya çalışsa da, bu çabasını uzun süre devam ettiremedi. Dakikalar geçtikçe toparlanan Galatasaray’da 16. dakikada Falcao kornerden gelen topa kafayı vurdu ama kaleci Serkan için kolay bir pozisyon oldu. 26. dakikada ise Emre Akbaba soldan bindiren Ömer’e oynadı. Ömer hızla topu ileri taşıdı ve ceza sahasındaki Falcao’yu gördü. Golcü oyuncunun vuruşunda top ağlara gitti: 0-1. 39’da ise Sarrachi sol kanattan ceza sahasına oynadı. Topla buluşan Emre Akbaba düzgün vurdu ve fark ikiye çıktı: 0-2. Galatasaray ilk yarıda girdiği pozisyonları yüksek bir yüzde ile değerlendirdi ve soyunma odasına 2-0’lık üstünlükle gitmeyi başardı.

İşi sıkı tuttular

Konyaspor ikinci yarıda daha fazla kendi yarı alanından çıkma gayreti gösterdi. Fakat ev sahibi takım orta alanda çok fazla pas hatası yapınca, Galatasaray kalesine gelemedi. Fatih Terim’in takımı ise bu yarıda daha kontrollü oynadı. Falcao ve Saracchi’nin sakatlıkları nedeniyle zorunlu değişikliklere giden Aslan, kendi yarı alanında kaldı. 79’da Galatasaray atağa hızlı çıktı. Mariano sağdan içeri çıkarttı, oyuna sonradan giren Adem ceza sahası içerisinde tamamladı ve skor 3-0’a geldi. Karşılaşma boyunca oyuna hakim olan, ileri uçta bitirici vuruşlarla skora giden Galatasaray 3-0 galip gelmeyi başardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ