MENÜ

Aslan nefes aldı

Abone Ol Google News

Beşiktaş yenilgisi ile düşüşe devam eden Galatasaray, Çaykur Rizespor’u konuk etti. Maça önemli bir rotasyonla başlayan Fatih Terim, Ahmet, Ömer, Emre Mor ve Şener’e ilk 11’de şans verdi.

Haberin Devamı

Erken goller rahatlattı

Sarı-Kırmızılılar mücadeleye iyi başladı. Orta alanı Galatasaray iyi kullandı. 15. dakika soldan Ömer ortaladı, Talibi ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi. 1-0. 17’de Şener kaleyi düşündü, top Rize savunmasındaki Melnjak’ın eline çarptı, hakem penaltı noktasını gösterdi. 18’de topun başına gelen Babel farkı ikiye çıkardı: 2-0. Art arda gelen gollerle rahatlayan Aslan daha rahat bir oyun ortaya koydu. Rize ise zaman zaman ani ataklarla tehlike yaratmaya çalıştı. İlk 45 dakikada Lemina’nın etkili oyunu ve mücadele eden orta sahası ile Terim’in takımı soyunma odasına 2-0 önde gitmeyi başardı.

Oyunu tuttular

İkinci yarıda Galatasaray daha fazla rakip yarı alanda gözüktü. Lemina ve Ömer bu devrede de başarılı oyunlarını sürdürdü. Daha fazla risk alan Rize ise gol bulma çabalarını sürdürdü. 53. dakikada Melnjak ceza sahası içerisinden vurdu, Muslera son anda topu kontrol etti. Konuk takım zaman zaman atağa çıksa da bu girişimleri etkili olmadı. Son bölümde Galatasaray daha rahat bir oyun ortaya koydu. Kanatlardan gelen ev sahibi takım isabetli ortalar yapabilse farkı açması sürpriz olmazdı. 81’de Emre Mor vurdu, top az farkla auta gitti. Galatasaray her ne kadar çok etkili bir futbol oynamasa da ilk yarıda bulduğu iki golle maçı kazandı. Üç puanı hanesine yazdıran Sarı-Kırmızılılar rahat bir nefes aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ