MENÜ

Aslan için kader maçı!

Abone Ol Google News

Galatasaray, hafta içinde Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Porto’ya 3-2 yenilmesine karşın yoluna Avrupa Ligi’nde devam etmeye hak kazandı. Sarı- Kırmızılılar her ne kadar sahadan mağlubiyetle ayrılmasına karşın hücum anlamındaki başarısı, kazanım isteği ve takım mücadelesi anlamında ortaya koyduğu performansla beğeni topladı. Fatih Terim’in öğrencileri bu kez ligdeki kaderlerini büyük ölçüde belirleyecek bir maça çıkıyor. Lider Başakşehir’e konuk olan Galatasaray, için erken final maçlarından biri. Sarı-Kırmızılılar kaybederse ortaya çıkacak olan 11 puan farkı kapatmak imkansız olur. Aslan’ın kazanması için yapması gereken tek şey Porto maçındaki isteği ve arzuyu ortaya koymak ve o maçtaki basit gollere engel olmak. Donk dışındaki cezalı oyuncuların kadroya dönüyor olması Terim’in en büyük kozu olacak.

Haberin Devamı

Kim ön plana çıkar?

Sözleşme uzattıktan sonra ‘yokları’ oynayan Rodrigues’in bu maçla artık geri dönmesi gerekiyor. Takımının hücumsal anlamdaki en büyük kozlarından olan başarılı oyuncu, bireysellik yerine takım oyununu tercih ederse maça damga vurabilir.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat!

Galatasaray son 7 Süper Lig maçından sadece 1 galibiyet çıkarabildi. Diğer 6 karşılaşmada ise 4 beraberlik, 2 de mağlubiyeti var.

Kısa mesaj!

Galatasaray’ın bu kritik maçtan 3 puanla dönmek için yapması gereken şey belli. Porto mücadelesindeki inancı sahaya yansıtmak ve yine bu maçtaki amatörce golleri yememek. Sarı-Kırmızılılar bu iki unsuru gerçekleştirirse puan farkı 5’e inecektir.

YORUM YAZ