MENÜ

Aslan hata yapmadı

Abone Ol Google News

Geçtiğimiz hafta Kadıköy’de Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, Kayserispor’u konuk etti. Maçın ilk bölümü, yapılan faul sayısının fazla olması nedeniyle, sık sık dururken kalite de düştü.

Haberin Devamı

Savunma aksadı

Kanat atakları ile pozisyon arayan Kayserispor önde uyguladığı baskı ile golü buldu. 15. dakikada Chery, Ndiaye’den kaptığı topu, ceza sahasına yerden gönderdi. Kravets müsait pozisyonda golü yaptı: 0-1. Golde Ndiaye’nin büyük hatası vardı. Bir dakika sonra ise Fernando uzaktan sert vurdu, kalecinin tokatladığı top Diagne’nin önüne düştü. Golcü oyuncu düzgün vurdu ve skora denge geldi: 1-1. Beraberlikten sonra Galatasaray hücumda etkili olsa da, savunmada ciddi hatalar yaptı. 31. dakika konuk takım, Sapunaru ile gole yaklaştı. 38’de ise Lopes topa ceza sahasında elle müdahale edince, hakem penaltı noktasını gösterdi. Lopes bu pozisyonda ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 42’de topun arkasına geçen Diagne, takımının ve kendisinin ikinci golünü attı: 2-1. 44. dakikada Diagne altı pasta mutlak bir golden yararlanamadı. İlk yarının uzatma anlarında Mariano’nun sağ taraftan harika ortasına Nagatomo kafayı vurdu ve fark ikiye çıktı: 3-1.

Haberin Devamı

Skor rahatlattı

Galatasaray ikinci yarıya skorun da verdiği avantajla etkili başladı. İleride daha iyi çoğalan Fatih Terim’in takımı, Nagatomo ve Ndiaye ile iki kez gole çok yaklaştı. Bu yarıda oyunu domine eden Galatasaray, tempoyu zaman zaman bir hayli düşürdü. Kayserispor ise ilk 45 dakikadaki görüntüsünden bir hayli uzaktı. Mücadelenin genelinde ofansif anlamda doğru işler yapan Terim’in öğrencileri, savunmada hem bireysel hem de takım olarak hatalar yaptı. Sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılan Galatasaray, zirve takibini sürdürdü.

YORUM YAZ