MENÜ

Aslan farklı kazanabilirdi

Abone Ol Google News

Avrupa Ligi grup aşamalarındaki ilk maçına çıkan Galatasaray, Lazio’yu ağırladı. Zorlu mücadelede Fatih Terim, cezası nedeniyle uzun zamandır forma giyemeyen Marcao’ya ilk on birde şans verdi.

Haberin Devamı

Kontrol bizdeydi

İki takım da karşılaşmaya tempolu başlarken, Galatasaray ilk on dakikanın ardından topun kontrolünü almayı başardı. Özellikle kendi sol kanadını etkili kullanan temsilcimiz, rakip yarı alana geçerken zorlanmadı. Lazio ise kendi yarı alanında kalırken, kontrataklarla pozisyon aradı. 24. dakikada Morutan ceza sahası sağ çaprazından vurdu, top direkten döndü. İlk yarı boyunca oyuna hakim olan ve güçlü bir futbol ortaya koyan temsilcimiz, aradığı golü bulamadı. İki takım soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gitti.

Baskı hata yaptırdı

Galatasaray ikinci yarıya da iyi başladı. Rakibine önde basan ve temposunu düşürmeyen temsilcimiz, Lazio savunmasını yıprattı. Sarri her ne kadar oyuncu değişiklikleri ile takımını oyuna dahil etmek istese de bu pek mümkün olmadı. 61’de Kerem vurdu, top az farkla yandan auta gitti. 63’te ise Kerem ceza sahasına çıkarttı, Cicaldau vurdu, top az farkla auta gitti. Baskısını artıran Terim’in takımı, aradığı golü 66’da buldu. Morutan’ın ceza sahasına göndermek istediği top rakip savunma ve kalecisinin ortaklaşa hatası sonrası ağlara gitti: 1-0. Golden sonra tempoyu düşüren temsilcimizde Babel ve Feghouli gibi tecrübeli isimler oyuna dahil oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ